Den voldsdømte irakeren Mustafa Melhem. Foto: Polisen

En gjeng innvandrere satt og drakk sprit på golfbanen, og blokkerte for noen eldre spillere. Da de ble bedt om å flytte seg, svarte de med grov mishandling.

En gruppe eldre menn spilte golf på en bane utenfor Växjö. Et av hullene var blokkert av en gjeng høylytte innvandrergutter som satt og drakk sprit. Det endte med grov mishandling av en av golfspillerne.

Det var 31. mai at tre golfere i 60- og 70-årene møtte gjengen som drev rundt på Växjö golfklubb, nær det innvandrertette problemområdet i Araby, og hadde slått leir på hull 13 for å «chille».

Samnytt melder om saken.

Derfra nektet de å rikke seg.

En av golfspillerne tok frem mobiltelefonen for å ringe etter hjelp, men da ble en av innvandrerne aggressiv:

– Legg fra deg telefonen. Jeg har en pistol, jeg kan skyte deg, ropte  innvandreren.

Iraker gikk til brutalt angrep

Deretter gikk den 20 år gamle Mustafa Melhem fra Irak rasende løs på en golfspillerne.

Han slo den eldre mannen med flere knyttneveslag, men stanset ikke med det. Han grep en av golfspillerens jernkøller og fortsatt å slå med den.

Et av vitnene på golfbanen uttalte at Mustafa Melhem «slo løs brutalt på den eldre golfspilleren». Det anslås å være rundt ti slag før golfkølla brakk. Melhem fortsatte da å sparke mannen.

Mustafa Melhem, opprinnelig fra Bagdad,  ble registrert som asylsøker i Sverige i 2017 og fikk svensk statsborgerskap i 2021.

Pågrepet 

Politiet ble varslet om hendelsen og klarte å pågripe hele gjengen på golfbanen. Men bare to medlemmer av gjengen ble mistenkt for forbrytelser.

I politiavhør sier Mustafa Melhem at han selv er uskyldig i det hele, det var offeret selv som «ville ha bråk».

Dømt til fengsel

Den 14. august ble Mustafa Melhem er dømt i Växjö tingrett for blant annet grovt overfall og trusler, og må sone i fengsel i to år og seks måneder.

Han må også betale erstatning på 33.800 kroner til fornærmede.

Videre er han dømt for å ha kommet med en drapstrussel mot en sikkerhetsvakt på Växjö sentralstasjon.

Melhem er tidligere dømt for en lang rekke forbrytelser. Han har et kriminelt rulleblad for blant annet legemsfornærmelse, brudd på våpenloven og flere narkotikalovbrudd.

Også enn annen person i gjengen ble dømt, den somaliske statsborgeren Abdi Ilmi Ali (24) som blant annet stjal golfspillernes køller. Han fikk kun betinget dom.

 

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»! Du kan også kjøpe den som e-bok.

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.