På den amerikanske sikkerhetstjenesten FBIs topp ti-liste over de mest eftersøkte kriminelle finner man folk av alle etnisiteter. Mangfold og inkludering preger også den kanadiske byen Toronto der nesten alle de 58 mest eftersøkte kriminelle har migrasjonsbakgrunn. 

Utenlandsk statsborgerskap overrepresentert

På FBIs liste er personer med utenlandsk statsborgerskap klart overrepresentert. Flere av amerikanerne på listen bidrar til mangfoldet med sin latinamerikanske migrant-bakgrunn. Én «hvit» amerikaner finner vi også, han skal være mistenkt for sex-trafficking med barn. 

FBIs Most wanted-liste inneholder ni menn og én kvinne, Ruja Ignatova er efterlyst for storstilet svindel. Dusøren for opplysninger som medfører at disse fakkes er opp til fem millioner dollar. Skjermbilde fra FBI

Da Canadas statsminister feiret «Global Africa Day» i januar minnet han sine landsmenn om hvor mye afrikanske kanadiere har tilført samfunnet. Trudeau ble da selv minnet om politiet i Torontos «Most wanted»-liste hvor 56 av 58 personer har ikkevestlig migrasjonsbakgrunn

Situasjonen er den samme i stort sett alle vestlige land. I Berlin har politiet og statsadvokaten efter en rekke gjengvoldtekter nektet å opplyse om nasjonalitet og migrasjonsbakgrunn «for ikke å oppmuntre anti-immigrant-holdninger» og på grunn av faren for «stigmatisering hvis ytterligere informasjon blir gitt».

Kriminell berikelse

I Sverige er mangfolds- og berikelsesandelen av de kriminelle så åpenbar at myndighetene ikke lenger kan skjule det; 

– Den største andelen kriminelle mistenkte er blant de som er født i Sverige med to utenlandsfødte foreldre, efterfulgt av gruppen født i utlandet, skriver Brottsförebyggande rådet, en organisasjon som ikke kan sies helt å ha hatt hellet med seg i vårt naboland.

Berlin er en fundamentalt trygg by – foruten for kvinner, homser, lesber og jøder

 

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.