Gruppevoldtekter i parker, vold i utendørsbassenger – rapportene fra den tyske hovedstaden er foruroligende, men byens offisielle besøksportal Visit Berlin kan berolige oss:

– Byen er fundamentalt trygg foruten for kvinner, homser, lesber og jøder.

Kriminalitet kan ikke utelukkes

Berlins offisielle besøksportal understreker at selv om byen «i utgangspunktet er trygg», kan ikke kriminalitet utelukkes og visse sikkerhetsforanstaltninger bør vurderes. Man bør «unngå mørke parker og hjørner om natten».

Kvinner rapporterer at trakassering, fornærmelser, seksuelle overgrep og overfall på ingen måte er eksklusive opplevelser forbeholdt overfylte områder i den indre by. 

– Du drar bare raskt til destinasjonen din med skylapper på, siteres to unge kvinner i en rapport fra tv-stasjonen RBB. – Det er ikke et problem i parker, det er et problem overalt: Ved hvert stopp jeg går av, i hver gate jeg går.

Ifølge politiet økte antall kvinnelige ofre for overfall, trusler, seksuallforbrytelser og ran på gater og i parker fra rundt 3000 til 4210 fra 2019 til 2022.

Homofile og lesbiske ny-jøder

Men det er ikke bare kvinner som ikke er trygg i Berlin. Homofile og lesbiske par samt jøder rådes til spesielt om natten ikke å vise identifiserende adferd. Davidsstjernen bør ingenlunde brukes.

Selv Ricarda Lang, leder av De Grønne, har innrømmet at hun ikke vil gå alene gjennom Görlitzer-parken i Berlin-Kreuzberg. Parken er kommet i søkelyset efter en episode hvor en mann ble tvunget til å se på at kjæresten ble gruppevoldtatt av afrikanere. 

Document har skrevet om det:

Berlin: Par overfalt. Mannen tvunget til å se på gruppe­voldtekt av kjæresten

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.