To menn fra en organisert kriminell gruppe i Nigeria som driver med seksuell utpressing på internett er utlevert til USA. Over 100 unge menn og tenåringsgutter i USA er ofre for gruppen og for 17 år gamle Jordan DeMay endte det med døden. Saken er spesiell da det er ekstremt vanskelig å finne svindlere i fremmede land og arrestere dem for nettforbrytelser.

To mistenkte fra Nigeria knyttet til en internasjonal sextortion ring som drev en ungdomsskoleelev i Michigan til selvmord har blitt utlevert til USA.

Sextortion er det samme som seksuell utpressing på internett og ifølge norsk politi blir stadig flere personer rammet av dette. Det er som oftest gutter og menn som tror at de chatter med en kvinne, men som ofte er organiserte kriminelle grupper.

Det var akkurat det som skjedde med 17 år gamle Jordan DeMay fra Michigan og i hans tilfelle var den organiserte kriminelle gruppen fra Nigeria.

Samuel Ogoshi (22) og Samson Ogoshi (20) ankom Gerald R. Ford internasjonale lufthavn på søndag kunngjorde statsadvokat for det vestlige distriktet i Michigan, Mark Totten.

En tredje tiltalt, 19 år gamle Ezekiel Ejehem Robert, er fortsatt i ferd med å bli utlevert, skriver New York Post.

Alle tre menn er siktet under loven om seksuell utpressing av mindreårige, distribusjon av barnepornografi, og forfølgelse og seksuell utpressing via internett. Over 100 unge menn og tenåringsgutter i USA er ofre for den kriminelle gruppen fra Nigeria.

For Jordan DeMay endte det med døden

Den 24. mars 2022, begynte 17 år gamle Jordan å chatte med en vakker ung kvinne på Instagram med brukernavnet dani.robertts. Kontoen var ekte, men hadde blitt hacket og solgt til mennene fra Nigeria.

De brukte profilen til å tvinge unge menn til å sende seksuelle bilder av seg selv, og deretter presse penger fra ofrene.

Jordan og foreldrene hans hadde gått tidlig til sengs da de skulle reise på ferie. Den unge gutten hadde kjøpt solkrem, pakket sekkene og gledet seg til å slappe av noen dager i Florida sammen med familien

I løpet av få timer tok Jordan sitt eget liv etter å ha blitt utsatt for seksuell utpressing av tre menn i Nigeria, skriver nyhetskanalen KSL.com.

Utpressingen begynte med en enkelt melding fra det som så ut til å være fra en ung dame rundt klokken 22.00, hvor det sto et ord: Hei! Jordan svarte, og de to sendte meldinger frem og tilbake i et par timer.

Rett etter midnatt overbeviste svindlerne Jordan om å sende et seksualisert bilde av seg selv. Sekunder senere fikk han en melding av 22 år gamle Samuel Ogoshi som skrev:

– Jeg kan sende dette nakenbildet til alle og sende det videre til det går viralt. Bare betal meg med en gang og jeg vil ikke avsløre deg.

– I can send this nudes to everyone and also send your nudes Until it goes viral. … Just pay me rn (right now) and I won’t expose you, according to the indictment.

KSL siterer faren til Jordan, John DeMay, som sa at presset på sønnen hans var så sterkt og at mennene ville ikke gi seg for de ville ha penger. Jordan spurte hvor mye, og de sa $1000. Da han ikke hadde beløpet forhandlet de om summen, og gutten endte opp med å betale $300 i flere små beløp.

– The pressure was on him very fast, and they never let him up for air, They wanted money. He asked how much, and they said $1,000. He couldn’t pay that, so they negotiated. He ended up paying $300 in several small amounts.

Da forhandlingene fortsatte, sa Jordan til slutt at han kom til å drepe seg selv. Ogoshi hånet Jordan og skrev at han burde ta livet sitt med en gang, eller så vil de få han til å gjøre det:

– Jeg sverger at jeg vil få deg til å angre på livet ditt og få deg til å ta selvmord.

Det var Jordans siste øyeblikk, sa faren. Sønnen tenkte at han ville aldri komme seg etter dette og at det livet han kjente til var over:

– In that moment, in my son’s last moment in time, his life as he knew it may have been over. That’s what he’s thinking – my life is over and I’m never going to recover from this.

Skjermbilde fra KSL.com

Utpresserne hadde klarte å sende Jordans bilde til kjæresten hans, som senere førte til at utpressingen ble oppdaget. Da FBI ble involvert to dager etter selvmordet fant de at stakkars Jordan hadde  slettet meldingene fra mennene i Nigeria. Etterforskeren klarte å gjenopprette dem.

Det er ekstremt vanskelig å finne svindlere i fremmede land og arrestere dem for nettforbrytelser, skriver KSL. Agenter fra FBIs feltkontor i Michigan reiste til Nigeria i fjor, hvor lokale rettshåndhevere sporet opp og arresterte de mistenkte. Ogoshi ble siktet for Jordans død.

Jordan var seks uker unna 18-årsdagen sin og så frem til å ta eksamen, skriver KSL. Han spilte idrett på videregående skole, hadde kjæreste og alle i den lille byen hvor han bodde så ut til å kjenne den populære tenåringen.

Faren hans sa at Jordan var en fantastisk ung mann som alltid var glad med et smil som lyste opp et rom. Han var større enn livet selv, og påvirket så mange mennesker på en positiv måte. Jordan elsket all slags friluftsliv og alt som var morsomt:

– Jordan was an amazing young man. He was always happy, and his smile lit up a room, DeMay says. – He affected so many people in a positive way and was such a larger-than-life person. He loved the outdoors, liked to fish and loved to hunt and boat, and all that fun stuff.

Parents of 17-Year-Old ‘Sextortion’ Scam Victim Speak Out.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.