NTB

Bevæpnet politi er ved en privatadresse i Ibestad i Troms i forbindelse med en trusselsituasjon i en privatbolig. Det er uklart hvor mange som er i boligen.

– Cirka klokken 2 natt til mandag fikk vi en telefon der vi oppfattet at det var en pågående trusselsituasjon. Vi kjørte til stedet og opprettet kontakt med personer i huset. Vi valgte deretter å trekke oss unna for å innhente mer ressurser, og det er der vi står nå. Vi er på stedet og har tilstrekkelig med ressurser, sa Lars Meland ved operasjonssentralen i Troms politidistrikt til NTB i 7-tiden mandag morgen.

Politiet meldte om hendelsen på X/Twitter klokken 6.34.

– Jeg vil ikke gå i detalj om hva som har blitt sagt, men vi oppfatter situasjonen som alvorlig og har derfor gitt ordre om bevæpning, sier Meland.

Klokken 9.15 sa Meland til Nordlys
at det ikke var noe nytt å melde, men at politiet håper å løse hendelsen så raskt som mulig.

De nærmeste naboene rundt huset er evakuert, og politiet har sendt ut nødvarsel via mobilen til folk i nærområdet, med beskjed om å holde seg unna området.

Meland sier at det er uklart hvor mange som befinner seg i boligen, men at det er flere enn én person.

– Vi har hatt delvis kontakt med folk i huset. Vi ønsker å få avklart hva som har skjedd, men vedkommende som vi har vært i kontakt med, har ikke vært så interessert i det, sier han til NTB.

Meland sier at det, så langt politiet kjenner til, ikke er noen som er skadd i huset.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.