Det skal svært mye til å bli tvangsinnlagt i Norge etter at myndighetene innførte noe de kalte samtykkekompetanse, dvs du må selv være villig til å la deg innlegge. Det har gjort at folk er mye dårligere når de først blir tvangsinnlagt.

I Stavanger ble Trond Harald Haaland tvangsinnlagt på Stavanger universitetssykehus for ni dager siden. Document kjenner ikke alle detaljene rundt saken, men Barbro Paulsen var hans advokat.

Hun møtte sammen med sin klient i Kontrollutvalget for psykiatrien lørdag 29. juli. Domsutvalget består av en fastlege og to lekdommere. Overlegen som besluttet tvangsinnleggelsen måtte forklare seg.

Vi har kun Kjetil Tveits referat i Steigan.no å støtte oss på. Men det han skriver er såpass spesielt at det har krav på offentlig interesse.

Det påstås at Haaland ble innlagt pga innlegg på sin Facebookside. Haaland var opptatt av covid19 og vaksinene og deres bivirkninger. Han var særdeles opptatt av vaksineskadene og overdødelighet.

Det er det etterhvert mange som er, men norsk helsevesen og norske medier har lagt lokk på en debatt som har rast i utlandet. Det gjør at norske leger og helsepersonell ofte ikke vet hva det snakkes om når det refereres til ulike batcher med vaksine hvorav et lite antall, drøye 4,3 prosent, står for en stor andel av skadene.

Norsk helsevesen gjorde seg selv til autist tidlig i pandemien for å kunne utføre alle påleggene som kom ovenfra og utenfra.

Mange av de argeste kritikerne av amerikanske helsemyndigheter og Big Pharma har fått rett: folk som Robert Malone og Alex Berensen.

Men i Norge er de fortsatt ukjente navn. De som leser dem fremstår som underlige i myndighetenes øyne.

Norge er blitt litt sovjetisk: Du skal følge linja, hvis ikke er du en avviker.

Vi vet ikke hvor mye av dette stemmer for Haalands del.

Men det er to graverende sider ved saken som må få en avklaring:

Stemmer det at han ble tvangsinnlagt pga en anonym bekymringsmelding?

Det er i så fall dypt bekymringsfullt for rettssikkerheten og uhørt.

Var det en som overlegen kjente og dermed stolte på? Det spiller ingen rolle. I en så alvorlig sak må alle kort på bordet.

Men det skjedde ikke under prøvingen av saken.

Ifølge Tveit kunne ikke overlegen som tvangsinnla Haaland legge frem facebookinnleggene som angiveren hadde reagert på. Hun hadde nemlig ikke facebookkonto! Nå begynner saken å bli surrealistisk.

Hun hadde vel fått kopier på epost eller skriftlig? Hun tok vel ikke den anonyme tipseren at face value?

Det antydes at vedkommende sitter så høyt opp i systemet at tipset var mer som en ordre.

Vi vet ikke. Men det må komme frem.

Det som skjedde lørdag var at utvalget som vurderte saken blankt utskrev Haaland.

Men det kan ikke være siste ord.

Saken må få et etterspill.

Ingen av riksmediene har skrevet om saken, men det skal heller ikke forventes. De fortsetter å mørklegge hvor viruset kom fra, hvem som spredte det og utviklingen av vaksinen.

Norske medier trives best med å snakke om andres konspirasjoner.

Det ville være skjebnesvangert hvis denne innavlen har gått så langt at man i dag risikerer tvangsinnleggelse for å følge med.

 

 

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.