Lederen for Hizbollah i Libanon ber muslimer straffe koranbrennere hvis ikke myndighetene i muslimske land reagerer sterkt mot land som tillater dette.

Dette melder NTB-AP.

Uttalelsene fra Hassan Nasrallah ble lørdag gitt i en videotale til titusener av sjiamuslimer som var samlet i forstedene sør for Beirut for å markere høytiden ashura.

Her kom han med sterk kritikk mot Danmark og Sverige for de mye omtalte koranbrenningene, som har skapt raseri blant muslimer over hele verden.

Nasrallah oppfordret alle muslimer til å følge nøye med på hva Organisasjonen for islamsk samarbeid (OIC) kommer frem til på mandagens møte.

Utenriksministrene i 57 islamske land skal 31. juli holde et ekstraordinært nettmøte for å drøfte brenningen av Koranen i Sverige og Danmark.

OIC må sende et sterkt signal om at landene kommer til å bli boikottet hvis koransbrenningen fortsetter, sa Nasrallah. Hvis ikke bør muslimer ta saken i sine egne hender. Dette vil nok oppfattes som en nokså tydelig trussel.

Allerede 3. august kommer neste koranbrenning i Sverige, utenfor den iranske ambassaden.

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.