Tidligere speaker i Representantenes hus, republikaneren Newt Gingrich, sier at demningen som hittil har beskyttet Biden-familien mot strafferettslige konsekvenser av korrupsjonen deres, er i ferd med å briste.

Han viser til at selv noen av de venstreorienterte mediene ikke lenger kan ignorere det flere varslere har sagt under ed. Og i neste uke vil Devon Archer, enda en av Hunter Bidens tidligere forretningsforbindelser, avlegge en forklaring som ifølge New York Post-journalisten Miranda Devine vil være ødeleggende for både Hunter Biden og hans langfingrede far Joe.

Som om dét ikke var nok, antyder James Comer, som leder kontrollkomiteen i Representantenes hus, at han er på sporet av Joes utenlandske kontoer, hvor han kanskje har gjemt utbyttet av sine kriminelle aktiviteter.

I mellomtiden har Hunter Biden måttet lide den ydmykelse å se en føderal dommer i Delaware feie sweetheart-avtalen han hadde inngått med påtalemyndigheten, av bordet.

Hvis avtalen var blitt akseptert, ville Hunter ha sluppet med to mindre dommer for skatteunndragelser og én for ulovlig våpenbesittelse. Ingen av delene ville ha medført fengselsstraff, men dommeren var tydeligvis en smule rystet over det som stod med liten skrift, nemlig at avtalen ville frita Joes sønn fra enhver rettsforfølgelse – til og med for forbrytelser han ennå ikke har begått. Heretter er det ikke sikkert at Hunter slipper unna en tur bak gitteret.

I en rettsstat ville det se svart ut for Biden-syndikatet, men USA er ikke en rettsstat så lenge Justisdepartementet og FBI konsekvensfritt kan opptre som Joes og demokratenes Gestapo.

Flere demokratiske kongressmedlemmer og mediekommentatorer hevder fortsatt at de ikke har sett beviser for at Biden eller sønnen hans skulle ha gjort noe ulovlig, og det kan de selvfølgelig ha rett i. Hvis man nekter å se på bevisene, ser man dem naturligvis ikke.

Ledende republikanere er optimister og spår at mafiabossen i Det hvite hus ikke slipper unna denne gangen. Det gjelder ikke minst Donald Trump, som virker sikker på at han vinner det neste presidentvalget.

Det er imidlertid svært tvilsomt.

Noen av de siste meningsmålingene viser at hvis kampen vil stå mellom Biden og Trump, vil Biden vinne. Det kan nesten bare forklares med at store deler av befolkningen ikke har hørt om den bunken med beviser som daglig hoper seg op. Eller mer foruroligende: De ved det, og er kanskje til og med overbevist om at Joe og familien hans har solgt ut amerikanske interesser for ussel mammon, men likevel foretrekker Biden fremfor Trump.

Hvis den siste forklaringen er riktig, må det bety at ca. halvparten av den amerikanske befolkningen er likegyldige til å skulle leve under en delt rettsorden hvor demokrater straffritt kan gjøre ting som republikanere bliv straffet for.

I så fall er USA på god vei mot et fascistisk system, som nettopp kjennetegnes ved at store deler av befolkningen drives av hat, og derfor ser stort på om de sittende tyrannene tar av kassen.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.