USAs kvinnelandslag har fått kritikk for at flere av spillerne nektet å synge nasjonalsangen i forbindelse med fredagens kamp mot Vietnam. De la heller ikke hånden på hjertet, som er en tradisjon når hymnen spilles.

I stedet holdt de hendene bak ryggen, noe som var et tydelig tegn på en stille boikott av landet de representerer.

Boikotten har utløst sinne blant mange amerikanske fans, som kritiserte dem for ikke å synge – selv om ikke dette er noe nytt, skriver Giulia Carbonara i Newsweek.

Bare fem spillere la hånden på hjertet, mens tre sang med.

Jeg er lei av disse bortskjemte små drittsekkene og kravstore narsissister, skriver NFT-Trader.


Blant spillerne som holdt seg tause, var Megan Rapinoe, som i forkant av verdensmesterskapet i 2019 fortalte Yahoo Sports at hun sannsynligvis aldri mer kommer til å synge nasjonalsangen.

Hun var den første i laget som knelte under hymnen etter NFL-spilleren Colin Kaepernicks protest mot rasemessig urettferdighet i 2016, og den første hvite idrettsutøveren som gjorde det:

Among the players who stayed silent was forward Megan Rapinoe, who ahead of the 2019 World Cup told Yahoo Sports that she was probably never going to sing the national anthem again.

The player was the first in the team to kneel down during the anthem following NFL player Colin Kaepernick’s protest against racial injustice in 2016, and the first white athlete to do so.

Aftenposten skriver en glødende rapport om «legenden» Rapinoes nye milepæl. Hun ble den 14. amerikanske spilleren til å nå det antallet landskamper i det som blir hennes siste VM.

For mange av oss vil hun ikke bli savnet. Hun er en hvit kvinnes svar på Kaepernick, og hennes avskyelige opptreden og forakt for landet som har gitt henne sjansen til en karriere innen sport som millioner drømmer om, er kvalmende. Hun bruker sin berømmelse til å fremme sin radikale ideologi.

Rapinoe er så hatet i USA at hun får skylden for at Subway, hurtigmatkjeden i USA som selger sandwicher og salat, har tapt penger etter kjedens reklamer med fotballspilleren.

Everyone HATES Megan Rapinoe | Subway Struggles Linked To US Women’s Soccer Star.

Rapino, som er lesbisk, sa nylig at hun ville akseptere en transkjønnet kvinne på det amerikanske kvinnelaget.


Som de sier i USA: Don’t let the door hit you on the way out, som betyr at man er glad, eller i det minste uberørt, når en person forlater noe, og at Rapinoe setter skoene på hyllen, er ikke noe tap for kvinnefotball i USA.

Det amerikanske laget vant 3-0 mot Vietnam, som sang sin nasjonalsang med begeistring, ifølge rapporter.

Det norske kvinnelaget, derimot, fortjener skryt som sang vår flotte nasjonalsang «Ja, vi elsker» med stolthet, sammen med andre nordmenn som var til stede. Det gjør også New Zealand.

Norge tapte 1–0 mot New Zealand, men de er tilgitt.

National Anthem of New Zealand and Norway (FIFA Women’s World Cup Australia – New Zealand 2023).

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.