PP-eder Alberto Nunez Feijoo forlater valglokalet hvor han har stemt ved det spanske parlamentsvalget i Madrid den 23. juli 2023. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB.

En valgdagsmåling som GAD3 har utført for Telecinco i Spania, tyder på at Partido Popular (PP) og Vox vinner rent flertall med fem representanters margin i det spanske parlamentets deputertkammer.

Ifølge denne målingen ventes PP å vinne 150 av 350 plasser, mens Vox sikrer flertallet med 31 plasser i deputertkammeret, opplyser ABC. PSOE og Sumar ventes på sin side å få henholdsvis 112 og 27 representanter, skriver Spanias tredje største avis.

I så fall ligger PP-leder Alberto Nunez Feijoo, som er valgets klare vinner, godt an til å bli Spanias neste statsminister.

De to valgdagsmålingene er altså innbyrdes motstridende når det gjelder hvilket parti som er tredje størst.

Mer nøyaktige resultater ventes i 23-tiden.

NTB har offentliggjort en melding som ikke inneholder noen estimater av de største partienes oppslutning.

 

Stemmene telles opp i Spania

NTB-Reuters-AP

Valglokalene er stengt og stemmene telles opp i Spania. Valgdagsmålinger viser fremgang for høyresiden.

Ifølge valgdagsmålingene til Sigma Dos og Gad3 har ingen av partiene gjort rent bord, men det ytterliggående høyrepartiet Vox kan få en plass i regjering sammen med konservative Partido Popular (PP). De første resultatene kan ventes om få timer.

PPs leder Alberto Nunez Feijoo ligger dermed an til å overta statsministerposten etter Pedro Sánchez, som representerer Spanias sosialistparti (PSOE).

Valgdagen har vært preget av brennende hete, og i 18-tiden sa innenriksdepartementet at valgdeltakelsen var på 53 prosent, ned tre prosentpoeng fra samme tid på forrige valgdag.

 

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.