En valgfunksjonær med en vifte sitter i et valglokale i Pamplona i Spania den 23. juli 2023. Foto: Alvaro Barrientos / AP / NTB.

Det har vært parlamentsvalg i Spania denne søndagen, og en valgdagsmåling fra Sigma Dos som er blitt offentliggjort av den spanske allmennkringkasteren RTVE like etter at valglokalene stengte klokken 20, er konservative Partido Popular (PP) størst med en oppslutning estimert til 34,2 prosent. Det antas å resultere i 145–150 representanter i det spanske parlamentets deputertkammer, som har 350 plasser.

Sosialistpartiet (PSOE) til statsminister Pedro Sanchez ventes i henhold til den samme målingen å få 28,9 prosents oppslutning og 113–118 deputerte.

Tredje størst er PSOEs allierte Sumar med 13,3 prosent og 28–31 mandater, mens «høyrepopulistiske» Vox er fjerde størst med 11,2 prosent og 24–27 mandater.

PP og Vox kan altså ligge an til å vinne rent flertall med 176 representanter, men målingen viser at det er usikkert. Marginene er små, og det kan ta flere timer før man er rimelig sikre på utfallet.

 

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.