I flere av de største byene er det helt jevnt mellom blokkene. Dersom Industri- og næringspartiet kommer på vippen, aner vi ikke hvilken side de vil velge.

I Oslo får samarbeidspartiene på venstresiden, Ap, SV, MDG og Rødt til sammen 29 mandater i en fersk måling. Det samme gjør den borgerlige blokken med Frp, Høyre og Venstre.

For å danne flertall trengs det 30 mandater. På vippen i målingen er Industri- og næringspartiet (INp). Det er første gang de er inne med mandat i Oslo på en Aftenposten-måling.

Fylkesleder og listetopp i Oslo, Inger Thorbjørnsen kunne ikke svare på hvordan de skal bruke vippemakten, da avisen ringte henne:

– Vi har ingen føringer på hvem vi skal samarbeide med. Det vil være avhengig av sak.

Dette er for dårlig. Velgerne fortjener å få vite hvor partiet plasserer seg i det politisk landskapet. Dette er spesielt viktig i et valg hvor det ligger an til å bli svært jevnt mellom blokkene i flere av de store byene, som Oslo, Bergen og Stavanger, og at INP vil komme på vippen.

Nasjonalt er INp opptatt av vekst og fortsatt letevirksomhet i oljeindustrien. De skriver i sitt partiprogram at de ikke tar stilling til om klimaendringene er menneskeskapt. De vil melde Norge ut av Parisavtalen og EØS-avtalen.

Å fjerne eiendomsskatten og å få ned gjelden til Oslo kommune er viktige saker for partiet i Oslo, ifølge Inger Thorbjørnsen.

Dette vel og bra, men svarer ikke på spørsmålet: Hvilken fot skal INP stå på?

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.