En måling viste denne uken at Industri- og næringspartiet (INP) kan få vippeposisjonen i Oslo bystyre etter valget.

Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (Ap), nekter imidlertid å samarbeide med Industri- og næringspartiet, selv om de skulle havne på vippen og avgjøre hvilken blokk som får makten i Oslo-politikken, skriver Klassekampen.

– De er klimafornektere, de ønsker flere parkeringsplasser i sentrum, å skrote eiendomsskatten og å skrote prosjektet med karbonfangst- og lagring, og de vil stoppe sykkelveiutbygging. Hva i all verdens navn og rike skal jeg samarbeide med dem om? Jeg er for alt dette. Jeg synes det er enestående i 2023 å ha et parti som mener at klimaendringene ikke er menneskeskapte – og at det er et nytt parti. Så nei, det er uaktuelt, sier Johansen.

Næringspartiet på vippen i Oslo

Byrådslederen, som ikke har noen problemer med å samarbeide med Rødt, mener man må være ærlig overfor velgerne og ha ryggrad.

– Nei. Det er snarere tvert imot ærlig. Hvis Venstre skal samarbeide med et parti som er mot sykkelveier, mot karbonfangst- og lagring og klimafornektere, så er det oppsiktsvekkende. Hvilket signal gir det til velgere? Det er i så fall ikke at de har ryggrad. Har man ryggrad, må man stå for noe. Man sitter ikke bare med makt for å ha makt, man må stå for noe, og bruke den til noe. Da må man være tydelig overfor velgerne, på hva man går til valg på, sier Johansen.

Byrådslederen vil heller ikke ta noe ansvar for tilstandene på Grønland i Oslo, og mener at det har blitt bedre der.

– Nei. Vi jobber og har jobbet med et løft på Grønland. Mange ting går i positiv retning, og så er det ting de kriminelle miljøene står for. Jeg ser at Høyres Erling Lae Solberg later som det er byrådslederen i Oslo som sitter med makta over politiressursene i byen. Det er faktisk ikke riktig. Det har vært alvorlige episoder, og det må vi gjøre noe med, men å ytterligere snakke Grønland og de områdene ned, som om det er et kriminelt høl, det blir ikke riktig, sier han.

 

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.