– Kommunikasjons-maskineriet hos Ap, H, FrP og Sp er i gang og skal demonisere oss, men forskerne og NTB skal være svært forsiktige med å undervurdere en befolkning som nå er på randen av tålegrensen, sier leder for INP, Owe Ingemann Waltherzøe, til Document. Partiet rundet fredag morgen 10.000 betalende medlemmer.

Fredag publiserte NTB en sak der de lar forskjellige forskere nærmest avfeie Industri- og næringspartiet som et parti for «klimafornektere» og «velferdssjåvinister».

Lederen for partiet, Owe Ingemann Waltherzøe, velger en fotball-metafor nå han kommenterer salven overfor Document:

– NTB og forskerne skal være svært forsiktige med å undervurdere en befolkning som nå er på randen av tålegrensen.

– Vi mener den forrige regjeringen la ballen på straffemerket og sparket den i gang, uten at noen av dem hadde på plass en kvalifisert keeper. At de bommer på mål og treffer velgerne på tribunen midt i «planeten», er en lissepasning for INP. De viser med all tydelighet at de ikke skulle vært i startrekka.

Den tidligere industri- og oljearbeideren lar seg ikke vippe av pinnen av forskere med en avvikende agenda:

Professor Svein Tuastad har vært skeptisk til INP fra dag én og kalt oss mye rart, nostalgipartiet, døgnflue, autoritære, sekteriske osv. Vi er vant med det som kommer fra den kanten.

– Forhåpentligvis er han mer etterrettelig i sin gjerning som professor ved universitetet enn den lemfeldighet han her oppviser.

– Han har det ikke fra ett sted at vi bestrider at menneskelig aktivitet kan påvirke det globale klimaet. Vi utelukker ikke det i det hele tatt. Vi sier at vi ikke tror det er den eneste årsaken til klimaendringer. At han ikke har fått med seg det, må han nesten svare for selv. Lemfeldighet med fakta kler en professor dårlig, føler jeg.

Fattige «velferdssjåvinister»?

Waltherzøe utdyper det forskere kaller misnøye blant ti prosent av befolkningen, med merkelappen «velferdssjåvinister»:

– Det er politisk villet at vi nå har høyere renter. Folk føler usikkerhet rundt arbeidsplassen sin, de ser galopperende drivstoffpriser og matvarepriser vi aldri trodde vi skulle se. Boligprisene holder unge herr og frk hvermannsen på armlengdes avstand, de aller fleste opplever en markant nedgang i velstand.

– Vi blir flere fattige i Norge for hver dag. Dette har denne regjeringen sittet på gjerdet og avventet og vurdert og ventet på. Vi har tidenes mest handlingslammede regjering, og folket vil forhåpentligvis si ifra og markere dette via stemmeseddelen!

Strømprisene

Waltherzøe er ikke i tvil om hva som er hovedårsaken til folkets misnøye og INPs vekst på meningsmålingene:

– Det er den politisk villede strømpriskrisen som skal ha brorparten av skylden for rikets tilstand akkurat nå. Å gå til frontalangrep og skyte på spurven INP med kanoner, er vi forberedt på.

– Vi har ikke noe å tape, men alt å vinne på å vise frem denne regjeringen og det grønne skiftets usynlige klær.

Medlemstilstrømning uten like

Waltherzøe, som sjelden er avbildet uten lue, forteller om en eventyrlig tilstrømning av nye, betalende medlemmer i partiet:

– I morgentimene i dag (fredag 23.6.) rundet vi 10.000 betalende medlemmer, det nærmer seg 10 % av alle i Norge som er medlemmer av et politisk parti. Normalt kan du gange medlemsmassen en del ganger og få antall stemmer ved stortingsvalget. Vi kommer til å ta plass i stortingssalen enten forskerne eller andre politikere vil eller ikke!

– Jeg tror mange vil måtte komme til å «spise lua» si på valgdagen, 11. september 🙂

Les også:

Forskere spår nedgang for Industri- og næringspartiet før valget

 


Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.