NTB

Et beryktet marked på øya Sulawesi i Indonesia har ifølge aktivister gått med på å slutte salget av kjøtt fra hunder og katter.

Hunde- og kattekjøtt har lenge vært til salgs på et marked i byen Tomohon, og det samme har flaggermus, rotter, slanger og aper.

Aktivister har lenge kjempet for å få markedet til å slutte å selge kjøtt fra kjæledyr, og ifølge dyrevernorganisasjonen Humane Society International (HSI) har de nå lykkes med dette.

De seks gjenværende selgerne på markedet som hadde hund og katt på menyen, har nå undertegnet en avtale om ikke lenger å selge slikt kjøtt.

Ordføreren i Tomohon har fulgt opp og forbyr nå slikt salg.

– Dette er en historisk avtale som vil spare tusenvis av dyr fra å bli slått og brent i hjel for deretter å bli mat for mennesker, heter det i en kunngjøring fra HSI.

Indonesia er et av få land i verden som fortsatt tillater salg av kjøtt fra hund og katt, og det anslås at det omsettes rundt 130.000 slike kjæledyr årlig.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.