Mohammed var det suverent vanligste navnet på de arresterte under opptøyene i Frankrike nylig, forteller den franske avisen L’Opinion som har gått analysert et utvalg av navnene på de over 2000 som ble anholdt under oppstandene i slutten av juni. 

Arabiske navn gjengangere

I et utvalg på 335 arrestasjoner, dukket Mohammed opp 81 ganger – 24,2 prosent – 50 flere enn annenplassen Yanis som dukket opp 31 ganger – også et arabisk navn. 

Flere arabiske navn gikk igjen i det tilfeldige utvalget på 335 av de arresterte; Yacin dukket opp 11 ganger, Ali 13 og Ibrahim ti ganger. 

Navnene ble avslørt efter at Frankrikes innenriksminister Gerald Darmanin hevdet at mange av navnene på de arresterte var typisk franske navn som Kevin og Matteo, men ingen slike er fremtredende på listen L’Opinion har offentliggjort.  

– Virkeligheten kan ikke ignoreres lenger… Den politiske klasse ønsker å innbille oss at det er en sosial krise til tross for at årsaken åpenbart er innvandring, sier den tidligere franske presidentkandidaten Eric Zemmour. 

Opptøyene er av Frankrikes tidligere spionsjef Pierre Brochand blitt sammenlignet med den franske revolusjon i 1789 hva angår omfang og ødeleggelse.

 

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.