Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Både VGs og NRKs opplysninger tyder på at Bjørnar Moxnes ikke straks gav fra seg solbrillene da han ble konfrontert av vekteren, slik han hadde sagt.

NRK skriver:

Ifølge NRKs opplysninger benektet Moxnes først at han hadde briller på seg da han ble konfrontert av en vekter på Gardermoen.

Da skal han ha blitt tatt med bort fra stedet av en vekter. Etter det NRK forstår skal brillene ha blitt lagt i bagasjen og tatt frem på et annet sted enn der han ble konfrontert.

Etter det ga Moxnes brillene fra seg, og betalte senere for dem.

Moxnes sa på en pressekonferanse tidligere lørdag at han fant frem brillene og ga dem til vekteren med en gang han ble konfrontert med dem.

Da historien først ble kjent, var det nokså uklart om tyveriet av brillene var uaktsomt eller ei. Jo mer man har fått vite, desto mindre har tvilen kommet Moxnes til gode.

Men kanskje kunne han ha ridd den stormen av hvis han a) hadde fortalt alt med én gang, og b) ikke hadde sagt innbyrdes motstridende ting.

Et uaktsomt tyveri kan nokså lett tilgis, men kan Rødt og partilederen ha noe håp om at Moxnes slipper unna med både tyveri og løgn? Hvordan gjenoppretter man tillit som politiker etter noe slikt? Hvordan skal Moxnes vri seg unna dette?

Store deler av Rødts partiapparat uttrykte tillit til Moxnes tidligere på lørdag. Etter at den siste forklaringen ikke lenger står til troende, kan det hende de tenker at de har forregnet seg.

 

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.