Faktisk.no har fungert som samarbeidspartner for Facebook, nå Meta, og silt informasjon ut fra politiske kriterier. Faktisk.no har vært med på å rulle ut den store sensurmaskinen som ønsker å integrere alt i ett system hvor de har kontroll. At redaktøren nå går til PST, er en bekreftelse på det som er faktisk.no’s hovedoppgave: kontroll.

Det er ikke lenge siden Eirik Veum gikk fra NRK Dagsrevyen til PST. De to blir neppe de siste.

Vi har fått den utvidede politiregisterloven. Det er klart at Egeberg og PST får mye å gjøre fremover.

Når journalisten.no skriver om nyheten – Egeberg skifter beite umiddelbart –, er det uten ett eneste kritisk spørsmål. Journalistikken har tatt kvelden. Ti år etter at Edward Snowden fortalte verden om monsteret som er bygd ut helt uten demokratisk kontroll, registrerer journalisten.no at journalister begynner å jobbe for sikkerhetspolitiet.

Egeberg skal jobbe med åpne nettkilder og gleder seg til å lære seg å bli etterretningsagent.

Egeberg har vært med på å bygge opp Verifiserbar for skolen. Medietilsynet har lagt mye arbeid i å drille skoleelever i de rette meninger og karakterisere uønsket informasjon som desinformasjon. Begrepet desinformasjon er som hentet ut av Orwells forfatterskap. En opplyst skole lærer elevene å identifisere ulike kilder og evaluere dem. Den nye skolen bannlyser. Hva resultatet av dette blir på sikt, vet vi ikke. Men ensrettede samfunn pleier ikke utvikle seg bra. De mangler evnen til selvkorrigering.

Faktisk.no eies av seks mediebedrifter. Helje Solberg har jobbet i to av dem: VG og nå NRK. Hun er overstrømmende.

Faktisk-styreleder Helje Solberg sier hun er dypt imponert over jobben Egeberg har gjort.

– Norges eneste uavhengige faktasjekk-organisasjon utmerker seg nasjonalt og internasjonalt. I dag er Faktisk et prisbelønt mediehus med seks store medier som eiere. I tillegg til journalistikken er det etablert en Innsikt- og analyse-avdeling og et ambisiøst skoleprosjekt. Og i fjor, i løpet av et par uker, spilte Faktisk en nøkkelrolle i forhold til å få etablert Verifiserbar. Jeg vil takke Kristoffer for hans uvurderlige bidrag og ønsker han lykke til i ny jobb, sier Solberg i meldingen.

Faktisk.no forsvarte at covid-19 kom fra et dyremarked lenge etter at storyen var avslørt som plantet av dem som utviklet viruset, jf. Anthony Fauci.

At mediene nå integreres i Big Tech og PST, er parallelt med utviklingen i USA. Det skrives ikke sannferdig om sikkerhetsstaten i USA, som nå bestemmer valg på forhånd. Du skal tro at alt er i orden.

Fritt Ord samarbeider med George Soros. I samme journalisten.no er det en reportasje om russiske eksiljournalister som var Fritt Ords gjester. De klarer seg nå ikke uten støtte fra Vesten. Det samme Vesten som stryper den økonomiske tilgangen til frie medier. Hvor skal de få sin støtte fra?

Parallellene mellom Vesten – særlig USA – og Russland blir stadig mer slående. At mediene går inn i en rolle hvor deres mål er at publikum ikke skal vite, er et stort fall for vestlig sivilisasjon.

Journalistene blir spurt om opinionen i Russland, og det er en tredel som tror på regimets versjon og er helt uimottagelige for ny informasjon. Akkurat slik man blir i hodet av å se og høre NRK og VG.

 

Faktisk.no-redaktøren slutter – går til PST

 

 

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.