Elon Musk på besøk hos Giorgia Meloni i Chigi-palasset den 15. juni 2023. Foto: Instagram.

Da Tesla-, SpaceX- og Twitter-sjef Elon Musk torsdag besøkte Giorgia Meloni ved den italienske statsministerens kontor i Roma, var temaer for samtalen mellom de to i henhold til protokollen datasikkerhet, kunstig intelligens, elbiler, romfart og barnefødsler.

Utenriksminister Antonio Tajani – som kanskje overtar lederjobben i Forza Italia etter Silvio Berlusconi – kunne i tillegg opplyse at de to også snakket om informasjonsfrihet. Om man skal tro de anonyme kildene til Il Foglio, var Musk ute etter Melonis politiske støtte til Twitters kamp for ytringsfrihet på nettet.

Ifølge indiskresjoner som den velinformerte italienske kommentaravisen har snappet opp, ønsker Musk at alle regjeringer og partier som tilhører den «suverenistiske» høyresiden i Europa, skal forsvare Twitter mot truslene fra EUs såkalte Digital Services Act, som angivelig tar mål av seg til å bekjempe «desinformasjon».

Twitter har valgt en konfronterende innstilling til den orwellske holdningen hos unionen, i denne saken representert fremfor alt av Thierry Breton. Det makteliten ønsker, er naturligvis å kunne spre alle formålstjenlige løgner uimotsagt, og hva er vel da bedre enn adgangen til å stemple sannheten som desinformasjon?

Il Foglio har de senere årene gått i full globalistmodus, og taler dermed nedsettende om Twitter-sjefens frieri til «ekstremhøyre», som etter avisens oppfatning påberoper seg å forsvare ytringsfriheten på sviktende grunnlag.

Det er ingen tvil om at man der på huset er oppriktig bekymret for et sammenfall av interesser hos Musk og Meloni, som ser ut til å trives i hverandres selskap. For oss andre er det naturligvis musikk i våre ører.

 

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

 

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.