Sars’ gate er en gate på Sofienberg i bydel Grünerløkka i Oslo. Den går fra Jens Bjelkes gate ved Hersleb skole til Finnmarkgata like ved Carl Berners plass. Gata avgrenser Tøyen i øst, og var en del av riksvei 4 frem til 2010.

Gata er oppkalt etter zoologen Michael Sars. Første halvdel av gata utgjør vestgrensa av Botanisk hage, og Geologisk museum og Zoologisk museum i hagen har adresse Sars’ gate 1.

I dag er det parkeringsplasser på begge sider av veibanen i store deler av gata.

Det akter Bymiljøetaten å gjøre noe med. De har derfor lansert et forprosjekt som skal se på mulige sykkelløsninger i gata, skriver Avisa Oslo.

MDG vil fjerne to av seks felt på hoved­vei inn til Oslo og erstatte dem med sykkelvei

– Sars’ gate er en tungt trafikkert gate, med brede kjørefelt og et bredt gaterom, men har ingen tilrettelegging for sykkel per i dag, skriver Oslo kommune på sine nettsider.

Der kan man også lese at i stedet for parkeringsplasser i gata, så vil de heller ha bildeleordning, ladeplasser, taxi etc.

Bymiljøetaten vil i tillegg oppgradere det eksisterende sykkelfeltet i Toftes gate fra Helgesens gate til Sofienberggata.

I dag er det sykkelfelt på utsiden av parkeringsplassene på strekningen, og målet med forprosjektet er å planlegge hvordan dagens sykkelfelt kan oppgraderes i henhold til gjeldende «gatenormal» for Oslo kommune.
Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

 

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

 

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.