Tradwife-fenomenet er blitt stort i sosiale medier som TikTok og Instagram, der unge kvinner deler videotips om alt fra matlaging, personlig stil og hvordan de velger å leve tradisjonelt som hjemmeværende husmødre mens mennene går på jobb.

Det startet som en subkultur med videodagbøker om matlaging og barneoppdragelse fra konservative familiekvinner i USA og Storbritannia under koronapandemien. Nå har bevegelsen fått en global tilslutning, skriver Dagsavisen.

– Kvinnene i bevegelsen reklamerer for ultratradisjonelle verdier, og sier de anser at sin plass er i hjemmet, mens mannen går på jobb. Mange sier at de synes det er befriende fordi det bryter med kapitalismen og feminismen, og at de virkelig har lyst til å være hjemmeværende husmødre, sier Caroline B. Testman.

I Storbritannia har den unge tradwife-entusiasten Alena Kate Pettitt startet The Darling Academy, der interesserte kan lære mer om å leve tradisjonelt.

Amerikanske Estee Williams har en stor følger skare på sosiale medier.

Williams la universitetsutdannelsen sin på hylla og la om livsstilen til hjemmeværende husmor à la 1950-tallet.

Estee Williams uttalte i et intervju med Fox News at hun velger å leve tradisjonelt fordi hun selv kommer fra et hjem med skilte foreldre, og moren jobbet fulltid for så å komme sliten hjem og måtte gjøre husarbeid på kvelden.

Kvinnene i Tradwife understreker at de ikke ønsker å undergrave feminismen, eller fjerne den. Og de sier at de heller ikke er under en manns føtter, men ved hans side.

Tradwife-kvinnene sier det hele handler om et mer nyansert bilde om friheten til ikke å måtte følge et karrierejag.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.