Fransk politi.  Foto: Heiko Junge / NTB .

I Frankrike er rettssaken i gang mot en ung mann som er tiltalt for å ha knivstukket en 15 år gammel jente og brent henne levende i 2019. Mannen nekter skyld.

Dette er en særdeles stygg og grotesk sak som i disse dager er oppe for retten i Frankrike.

Tiltalte var 17 år gammel da han ifølge tiltalen lokket den to år yngre jenta inn i et skur i Creil nord for Paris for å drepe henne og brenne liket.

Etterforskningen har vist at hun trolig var gravid da hun ble drept, og at hun mente 17-åringen var faren. De to hadde vært i et forhold.

NTB-AFP melder om saken.

Drapet på jenta, som kun omtales med fornavnet Shaina, har ført til økt bekymring i Frankrike for de mange unge kvinnene som drepes av partnerne sine.

De forkullede restene av tenåringsjenta ble funnet i oktober 2019 etter at politiet fikk et tips.

Obduksjonen avdekket flere knivskader, men viste også at hun fortsatt pustet da brannen startet.

Den tiltalte «bestrider tiltalen og roper ut sin uskyld», sier forsvarer Adel Fares, som vil be om at klienten frikjennes.

– Familien og jeg er fast bestemt på å få fram sannheten. Den sannheten er knyttet til tiltaltes skyld, sier bistandsadvokat Negar Haeri, som representerer Shainas familie.

I tillegg til drapets brutalitet har saken vakt oppsikt fordi Shaina to år tidligere ble utsatt for et seksuelt overgrep. Før helgen dømte en ankedomstol fire unge menn i saken til mellom et halvt og to års betinget fengsel.

I 2021 ble 122 kvinner drept av partneren eller ekspartneren sin i Frankrike. Det er en økning på 20 prosent fra året før.

Creil kommune nord for Paris, som var åsted for drapet, har en befolkning bestående av ca. 70 prosent innvandrere, og er hyppig omtalt i franske medier for høy forekomst av kriminalitet.

 

Velkommen til møte!

Kjøp billetter til boklansering i Oslo den 8. juni her!

NY BOK! Bestill fra Document forlag:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Bestill også:

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»! Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»! Du kan også kjøpe den som e-bok.

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.