Brannvesenet har rykket ut til en bilbrann i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB

Fire unge menn må om to uker stille i Oslo tingrett, tiltalt for å ha forsøkt å sette fyr på fem biler i Oslo i 2020. De lyktes å få fyr på to biler, som ble helt utbrente.

En av mennene er i tillegg tiltalt for forsikringsbedrageri.

De fire mennene i alderen 21 til 24 år, alle av utenomvestlig herkomst, er tiltalt for grovt skadeverk, som har en strafferamme på seks års fengsel.

Ifølge tiltalen ble bilene påtent eller forsøkt påtent rundt klokken 4 på natten 30. mars 2020. I Hovseterveien skal de ha knust ruter på og helt bensin «inn, på og rundt fem personbiler som sto på rekke».

De lyktes kun å sette fyr på to av bilene, de øvrige tre fikk skader etter vindusknusing og bensindynking.

Fire pågrepet etter bilbrann på Hovseter i Oslo

Mange vitner meldte fra om at de hadde sett en bil kjøre fra stedet i høy hastighet. De fire ble pågrepet på Storo en times tid senere, meldte NTB noen timer senere.

– Vi lette etter en bil, en stasjonsvogn med skiboks på taket. De fire kjørte en slik bil. I tillegg luktet de bensin. Det ble også funnet en mindre mengde narkotika i nærheten av en av dem forteller operasjonsleder Guro Sandes i Oslo politidistrikt til NTB mandag morgen.

Politiet mener de fire har kjøpt en kanne bensin før hendelsen på Hovseter.

En av bilene tilhørte en av de tiltalte (21) sin mor. Bilen ble totalskadet. I forbindelse med dette er 21-åringen tiltalt for grovt forsikringsbedrageri.

Audi A3 personbil med kjennemerke [xx], som han disponerte, ble totalskadd i brannen han forårsaket, i den hensikt at han og/eller hans mor [N.N.] skulle få utbetalt forsikringssum på bilen. Gjensidige forsikring utbetalte som følge av dette kr. 123.250,- til [N.N.].

Grovt forsikringsbedrageri har en strafferamme på seks års fengsel.

Konstituert statsadvokat Daniel Sollie varsler i tiltalen påstand om erstatning på totalt vel 270.000 kroner mot 21-åringen.

Det er satt av over to uker til rettssaken, som starter 5. juni.

Velkommen til møte!

NY BOK! Bestill fra Document forlag:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp flere gode bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.