MDG-leder Arild Hermstad har takket ja til å ta over som byråd for byutvikling i Oslo fra neste uke av. Han slapp nyheten selv på MDGs landsmøte.

Det er NTB som melder dette. Mange vil nok anse at Hermstad neppe vil utvikle Oslo i riktig retning. Heldigvis er det lokalvalg til høsten. Men om dette vil hjelpe vår hovedstad gjenstår å se.

– Jeg har takket ja til å overta som byutviklingsbyråd når Hanna Marcussen går av i neste uke. Det er jeg veldig, veldig glad for, sa Hermstad da han slapp nyheten fra talerstolen på MDG-landsmøtet lørdag.

Hermstad påpekte at denne rollen vil gi ham en ny talerstol.

– Og det gir meg selvfølgelig muligheten til å reise rundt i hele landet og snakke om hvordan det er å drive lokalsamfunnsutvikling. Både i bygd og by. Og det gir meg muligheten til å lære av alt dere har gjort.

Hermstad tar over for Hanna Marcussen, som allerede i mai i fjor varsletat hun ikke ønsker å stille til gjenvalg til bystyret i Oslo i kommunevalget i høst og at hun planla å gi seg som byråd etter valget.

Overtagelsen til Hermstad skjer allerede neste uke.

– Jeg vokste selv opp i en drabantby utenfor Bergen der jeg fikk føle på kroppen at dårlig byutvikling kan gi et utrygt bymiljø og at folk faller utenfor, og det gir meg motivasjon inn i jobben, sier han.

– Samtidig gleder jeg meg vanvittig til å fortsette å lede den nasjonale valgkampen i hele landet.

Han vokste opp i en drabantby! Det gjorde for så vidt jeg også, uten at jeg mener dette ga meg spesielle kvalifikasjoner.

Som MDG-leder er det naturlig at Hermstad fokuserte på kollektivtilbud, noe som er nødvendig i en by hvor nesten alle parkeringsplassene er fjernet. Men han nevnte også andre viktige ting, som å gjøre strandsonen mer tilgjengelig.

– Vi ønsker at strandsonen ikke skal være full av stengsler. Vi ønsker å tilgjengeliggjøre fjorden overalt i hele landet. Vi ønsker levende fjorder og utslippsfrie anleggsplasser. Alt dette er ting som jeg kan, og vil, løfte fram når jeg er byutviklingsbyråd i hovedstaden.

Dette er muligens gode nyheter for alle vanlige nordmenn som kanskje ikke har råd til å reise til Syden fremover, på grunn av flyskatt, energipriser, klimatiltak, renteøkninger og en høy inflasjon.

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.