Hanna Marcussen overtar inntil videre for Lan M. Berg. (MDG). Foto: Geir Olsen / NTB.

Byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Berg (MDG), fratrer stillingen fredag 18. juni 2021 fra kl. 14.00. Hun erstattes av Hanna E. Marcussen fra samme parti.

Ifølge en pressemelding fra byrådet i Oslo er det nåværende byråd for byutvikling, Hanna E. Marcussen, som overtar ansvar for miljø- og samferdselsområdet inntil nytt byråd er konstituert.

Frem til et et nytt byråd er offisielt konstituert, fungerer byrådet som et forretningsministerium. Dette har byrådet har gjort siden bystyremøtet onsdag 16. juni

Byrådsleder Raymond Johansen kommenterer Lan Bergs avgang:

– Jeg vil takke Lan Marie Berg for den jobben hun har gjort som byråd i nesten seks år. Hun er en dedikert politiker som jobber for å få gjennomført sine saker til det beste for innbyggerne i Oslo. Jeg ønsker henne lykke til videre som stortingskandidat til høsten, sier byrådsleder Raymond Johansen.

Lan M. Berg svarer:

– Jeg vil takke for den tilliten jeg har fått fra velgerne og fra byrådslederen gjennom disse årene. Jeg har satt stor pris på samarbeidet mellom de tre partiene og det vi har fått til sammen, sier avtroppende byråd Lan Marie Berg.

Det er ennå ikke avklart hvem som skal lede byen fremover, men inntil videre er det altså det forrige byrådet som har oppgaven, i funksjon av en forretningsministerium.

Den største forskjellen for mange er at Lan M. Berg ikke lenger er en del av dette, hvilket har vært målet for opposisjonen.

Kjøp Kents bok her!