Oljefondet må brukes til å investere i klimaløsninger og til å kompensere land som rammes hardt av klimaendringene, har MDG vedtatt.

NTB melder om saken.

– Norges gigantiske oljefond er grunnlagt på inntekter fra høye utslipp av klimagasser. Dette gjør Norge til et av landene i verden med størst ansvar og størst muligheter i klimakampen, heter i det i vedtaket på MDGs landsmøte fredag.

Forslaget kom fra MDG-leder Arild Hermstad i spissen for andre i partiet, og skal nå inn i MDGs prinsipprogram.

– Dette betyr ikke at alle pengene i oljefondet skal brukes til klima, men at man tydeliggjør sterkere koblinger mellom oljefondet og klimaløsninger, sa Hermstad til NTB tidligere i uken.

– Vi ønsker å slå tydelig fast at oljefondet, som er basert på inntektene fra å brenne fossil energi, bør settes tydeligere av til at vi skal ta vårt ansvar for å løse klimaproblemene.

Oljefondet har allerede et mål om nullutslipp hos selskapene det har investert i innen 2050. Men de ligger langt bak en grense av 2 prosent som kan investeres i såkalt infrastruktur for fornybar energi. I dag utgjør slike investeringer kun 0,1 prosent av fondets satsninger.

Les også:

Total kollaps for MDG

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.