Meldingen om at Latvia vil sende russerne til språktest og utvise dem som ikke klarer testen, vekker ubehagelige minner. Det er slik man gjør når man tiltrekkes av konfrontasjon. Det går an å bedra seg selv også som nasjon.

Elin Ørjasæther har en knallgod analyse av de to rivalene om ledervervet i Norges Idrettsforbund. Berit Kjøll får sitt pass påskrevet:

Det er få norske næringslivsledere som har brukt så mye tid og krefter på merkevarebygging av seg selv som nettopp Berit Kjøll. Hun fikk kritikk for dette i sin rolle som styremedlem i Aker Holding i 2009, da hun sendte en faktura fra Geelmuyden Kiese på 740.000 kroner til departementet.

Som kommentator i E24 skrev jeg den gang saken «Berit Kjøll: Stakkars dame».

Mer enn fire år senere, en høstdag i 2013, fikk jeg en telefon fra den samme Berit Kjøll. Hun ville ha en samtale. Jeg lurte på hva det gjaldt? Nei, hun ville ikke snakke om dette i telefon sa hun overstrømmende vennlig, hun ville treffe meg personlig. Om ikke jeg kunne komme ut til henne på Fornebu for en prat, til Huawei, der hun var direktør?

Da Ørjasæther troppet opp fikk hun høre at det var ønskelig om hun slettet kommentaren fra 2009. Kjøll ville gjerne ha en «ren» CV.

Ørjasæther er heller ikke nådig mot konkurrenten Zainab AI-Samarai.

Berit Kjøll har altså svart belte i PR. Men det har sannelig også hennes motkandidat Zaineb Al-Samarai. Hun jobber faktisk som PR-rådgiver til daglig.

Al-Samarai gjentar og gjentar frasene om sin bakgrunn på Holmlia med fattige foreldre. Hun ser ut som en særlig sympatisk utgave av nabojenta på Oslo Øst, mens Kjøll ser ut som dama som råkjører med Porschen i stille villastrøk. Gjett om Al-Samarai spiller på den forskjellen mellom de to i fremtoning.

For forskere på PR og kommunikasjon kan fortelle hvor mye utseende og stemmebruk betyr i valget av ledere.

Hvorfor finnes det ikke bedre kandidater? spør Ørjasæther og kaster blikket over dammen. Det står enda verre til der.

Dette minner om valget i USA: Er det virkelig ikke mulig å hoste opp noe bedre enn Biden og Trump i et så folkerikt land? Er dette det beste de har, når den ene ter seg som en svekket olding og den andre beviselig er klin gæern?

Beviselig? Vi vil gjerne se bevisene. Det er trist at nok en oppegående person stryker når vedkommende kommer til Trump. Det vitner om en intellektuell fattigdom vi ikke trodde var mulig. Hvor har de sin dumhet fra? Det er da bare å lese Breitbart.com eller Fox Digital som ikke lenger er pro-Trump for å oppdage at bildet norske medier gir, ikke har noe å gjøre med virkeligheten.

 

https://www.nettavisen.no/norsk-debatt/svart-belte-i-pr/o/5-95-1079801

 

 

Hvis du setter pris på skogpoddene: Vipps oss på 13629. Alle bidrag hjelper.

Følg oss også på PodBean, iTunes og alle steder der podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

Kjøp gode bøker fra Document forlag:

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.