Italias landbruksminister Francesco Lollobrigida har satt sinnene i kok efter at han advarte mot «etnisk utskiftning» av italienerne dersom ikke landets fødselsrate tar seg opp:

– Vi kan ikke overgi oss til ideen om etnisk utskiftning: ‘Italienere får færre barn, så la oss erstatte dem med noen andre.’ Det er ikke den vei vi skal gå. Det må bygges et velferdssystem som gjør det mulig for alle å jobbe og stifte familie, sa ministeren under en fagforeningskongress i Roma.

Ledende konservative figur

Lollobrigida er en ledende figur i det konservative partiet Fratelli d’Italia som ledes av hans svigerinne Giorgia Meloni. Hun har offentlig brukt begrepet «etnisk utskiftning», men ikke efter at hun i oktober ifjor ble Italias statsminister.

Lollobrigidas kommentarer ble kritisert som «avskyelige» og «uakseptable» av Elly Schlein, leder av venstreopposisjonen Partito Democratico (PD), som sa at ministerens ord hadde et preg av «hvitt overherredømme» og «tar oss tilbake til 1930-tallet».

I Eurostats fremskrivninger anslås den italienske befolkning å krympe med i overkant av 8,8 millioner innen 2100.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.