Italia har nylig vedtatt en lov som beskrives som et første skritt mot å ta tilbake kontrollen over Europas sydlige grenser. 

Decreto Cutro som kom 9. mars, måtte stadfestes som lov av parlamentet innen seksti dager for å gjøres permanent.

– Arbeider for hele Europa

I en tale under Conservative Political Action Conference, bedre kjent som CPAC Ungarn, redegjorde Simone Billi som sitter i det italienske underhus for Matteo Salvinis parti Liga, for Decreto Cutro og foreslo å bedre grensekontrollen for å bringe immigrasjonen ned på nivåer samfunnet kan leve med:

– Vi godkjente Decreto Cutro og med det kommer nye regler for innvandring, for eksempel opp til tredve års fengsel for dem som styrer båtene som transporterer innvandrerne. Som jeg ser det arbeider vi med dette store problemet på vegne av hele Europa – og vi arbeider godt, men vi må ta det steg for steg. Vi må utvikle en strategi og vi må gjøre det sammen med de andre europeiske landene.

FN programmessig «dypt bekymret»

Overnasjonale organer som FNs Høykommissariat er programmessig «dypt bekymret» for Decreto Cutros forenlighet med internasjonal flyktninge- og menneskerettighetslovgivning:

https://twitter.com/fulllvia/status/1659184558913273857?s=20

Decreto Cutro har navn efter tragedien der 94 mennesker omkom nær Cutro i Calabria i februar ifjor. Fem menneskesmuglere ble arrestert, den siste av dem – en tyrker – ble utlevert til Italia efter å ha blitt fakket i Graz i Østerrike.

Forener konservative krefter

Billi understreket også CPACs rolle for å forene konservative krefter og å finne en felles grunn for ulike konservative bevegelser:

– CPAC-møtet styrker forbindelsene mellom konservative mennesker fra hele verden. Vi får innblikk i hverandres standpunkter og det setter oss i stand til å utvikle bedre strategier. Han ba også om at EU realitetsorienterer sine mål for reduksjon av CO2-utslipp. 

Simone Billi insisterte ifølge ReMix, på at det fremdeles er rom for immigrasjon til Italia og Europa, men kun for lovlige innvandrere og reelle flyktninger.

Italia vil gi menneske­smuglere opp mot 30 års fengsel

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.