Det er én hvit flekk på kartet over europeiske land som har opplevet terrorangrep etter 11. september 2001, og det er Polen. 

– Jeg bryr meg om min familie og mitt land

Polen skiller seg fra det meste av Europa med sin immigrasjonspolitikk ved ikke å ta imot muslimske migranter, sier det polske medlem av Europaparlamentet, Dominic Tarcynski. I videoen under forklarer han hvorfor, her i litt konsentrat: 

– Vi har ikke hatt et eneste terrorangrep på grunn av vår immigrasjonspolitikk. Vi tar ikke imot muslimske migranter. Det er hva folket som har stemt på oss, forventer av oss. Jeg bryr meg ikke om hvilke merkelapper du setter på meg, jeg bryr meg om min familie og mitt land – og det er jeg stolt av.

– Flott og kristent

Polen ønsker å beskytte nasjonen og dens religiøse homogenitet. De ønsker i liten grad å introdusere en politisk «religion» som i stor grad hevder religiøs lovgivning over nasjonal, sekulær lovgivning. Tarcynski sier at de prøver å holde Polen «flott og kristent».

Harvard International Review forklarer det at polakkene tar vel imot ukrainske flyktninger mens de ikke ønsker muslimske migranter, med at ukrainerne først og fremst er kristne i motsetning til migranter fra Midtøsten og Nord-Afrika som stort sett er muslimer – og at muslimene blir møtt med fremmedfrykt og – som forskere på «nøytral grunn» uttrykker det – «departheid». 

Islam assosieres med terror

Men naturlig nok assosierer polakkene – som europeere flest – islam med barbariske organisasjoner som Al-Qaida, Hamas, Taliban, Boko Haram, IS, Islamsk Jihad og uendelig mange flere. Om de listes nogenlunde alfabetisk vil bare første bokstav inkludere disse i tillegg til de oversette: 

– Å stemple muslimer som terrorister og bruke det til å avvise muslimske asylsøkere, er et tynt forsøk på å tilsløre religiøse, rasemessige og etniske fordommer, skriver samme Harvard.

Det polske innenriksdepartement har tatt opp påstander om ulik behandling av ukrainere og ikke-ukrainere som forsøker å ta seg inn i Polen via Ukraina og bedt om at de ikke stadig sendes tilbake til begynnelsen av køen.

Da AlJazeera i krenkede ordelag konfronterte Tarcynski med dobbeltmoral, islamofobi, rasisme og resten av offervokabularet, ga han etter et noe opphisset munnhuggeri, den innrømmelse at ikke alle muslimer er terrorister: 

– Men stort sett alle terrorister er muslimer. 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.