Høyres landsmøte har invitert flere politikere fra andre partier til å holde taler. En av disse er nestleder i Venstre, Abid Raja, som sa at Høyre-ledelsen var «for hvit».

– Hvem smartinger i Høyre som hadde vært på nachspiel når de fikk innfallet, «vet dere hva som er en god idé – det er å invitere han Abid Raja, løse kanonen, vet du, til landsmøtet vårt? De kommer til å få seg tidenes hangover nå».

Slik startet talen til Raja, skriver VG. Han fortsetter med merkelige uttalelser om partiet han tidligere satt i regjering med.

– Det var ikke nok med 36,9 på målingene, nei – selv innvandrervelgere skal
dere ha. Det er selvtillit, det, dere som ga FrP syv justisministre. Tror dere innvandrerne glemmer Per-Willy bare fordi Anne Lindboe danser bhangra på Høyres hus?

Raja brukte for ordens skyld ikke begrepet «blendahvite», men setningen han kom med, er i det samme området.

– Men det opplegget der, folkens, det er det hviteste jeg har sett i hele mitt
liv – og jeg har vært på landsmøtefest med Odd Einar Dørum!

Resten av talen besto av kritiske bemerkninger om sittende regjering. Blant annet kom følgende uttalelser:

– På Kunnskap og forskning hadde vi Guri og Henrik, som styrte stødig. Vi satset på lærernes kompetanse og satte forskning i høysetet. Mens Ap og Sp kutter kompetansekrav og har satt Borten Moe som forskningsminister. Det er jo litt som å sette en pyroman til å styre brannstasjonen.

Det er merkelig at hudfargen på Høyre-ledelsen betyr så mye for Raja. Bærer ikke dette preg av rasisme? Er kvotering basert på hudfarge, tro, kjønn og legning det Raja savner? Vi er jo marinert av sånt sludder overalt, særlig i politikken, noe som neppe er til fordel for borgerne.

Tenk om dette hadde vært motsatt? At noen ledende politikere gikk ut og klaget over at altfor mange partiledere er kvinner?

Det hadde neppe blitt godt mottatt av woke-mafiaen.

Les også:

Zaniar Matapour ropte «Allahu akbar!», Abid Raja retter pekefingeren mot kristne

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.