Etter at immunolog og biokjemiker William Parker publiserte en artikkel om mulig kobling mellom paracetamol og stress, inflammasjon og autisme, mistet han all støtte fra Duke University, North Carolina USA, hvor han har jobbet i nesten 28 år. I 2021 mistet han også jobben. 

Fremragende forsker

William Parker har vært ansatt ved forskningsuniversitetet Duke i nesten 28 år. Han var en del av teamet som oppdaget blindtarmens funksjon som tilholdssted for nyttige bakterier. 

Til tross for fremragende videnskapelige resultater ble Parker – bare 57 år gammel – i januar 2021 informert om at administrasjonen ikke ville forlenge hans kontrakt etter nesten tredve år som professor og forsker ved universitetets medisinske fakultet. 

Donorfinansiering

Men Parker fant en donor som var villig til å finansiere forskningen i minst ett år med mulig forlengelse på ubestemt tid.

Da Parker informerte administrasjonen om at han hadde sikret finansiering og ville fortsette eksperimentene, ble han fortalt at Duke ikke ønsket å ta imot pengene.

Uønsket

En e-post fra Dukes administrasjon som Epoch Times har fått tilgang til, indikerer imidlertid at Parker ble tvunget ut av stillingen:

– Donasjoner kan mottas til støtte for forskningsinitiativer som er strategisk tilpasset institusjonen og som kan brukes etter mottakerens skjønn, skrev avdelingssjef for kirurgisk videnskap, professor i immunologi og patologi Kent J. Weinhold i en e-post til Parker 5. april 2021.

– Donasjoner kan ikke knyttes direkte til lønn eller spesifikke eksperimenter da det vil bli betraktet som et tilskudd, ikke en gave. En giver kan donere til laboratoriet ditt, men ikke spesifikt til din lønn.

– Ikke i universitetets strategiske interesse

– Det virkelige problemet er kanskje at for å motta en donasjon til deg, vil det kreve at avdelingen har strategisk ønske om å holde laboratoriet åpent. Dessverre er ikke det tilfelle og på det grunnlag er det ikke mulig å motta en donasjon.

Parker sier det er uhørt at laboratoriet stenges på dette grunnlag.

Avdekket giftig effekt av paracetamol

Et av Parkers viktigste forskningsprosjekt avdekket giftige effekter av paracetamol – også kjent som acetaminophen i mange land – spesielt på spedbarn og barn. Han hevder blant annet at det er overveldende videnskapelige indikasjoner på at tidlig eksponering for paracetamol forårsaker autisme. 

Forskningen konkluderte med at febernedsettende legemidler ikke bør anbefales rutinemessig, men legene fortsetter å anbefale Tylenol og foreldre er stort sett uvitende om at paracetamol er skadelig for babyer. 

Penger og blanding av roller

Tylenol er det vanligste paracetamol i USA. Selskapet markedsfører ti produkter for barn, inkludert to for spedbarn, på sin nettside. I 2021 ble det globale marked for paracetamol verdsatt til 9,44 milliarder dollar.

To medlemmer av ledergruppen hos Johnson & Johnson – selskapet som produserer Tylenol – er høytstående administratorer på Duke.

Dr. Mark McClellan og Dr. A. Eugene Washington har sittet i Johnson & Johnson styre siden henholdsvis 2013 og 2012.

Frosset ut

Parker fikk aldri noe klart svar på hvorfor det ikke var i Duke Universitys «strategiske interesse» å holde laboratoriet åpent. Men han begynte å merke mangel på institusjonell støtte etter at han i 2017 sammen med et team forskere – blant andre en kjent hjerneforsker ved Harvard Medical School – publiserte en artikkel i Journal of International Medical Research som koblet paracetamol – hovedingrediensen i Tylenol – til oksidativt stress, betennelse og autisme.

Tidligere hadde universitetet støttet hans forskning. Men i dette tilfellet nektet administrasjonen å betale publiseringsavgiften. Det hadde aldri skjedd før. 

Nektet å studere sammenhengen mellom paracetamol og autisme

– Jeg så også nitti prosents reduksjon i antall traineer jeg ble tildelt som mentor.

I 2020 nektet Duke å la Parker bruke forskningsmidler til å studere sammenhengen mellom paracetamol og autisme, men avgjørelsen ble opphevet etter at de som spesifikt finansierte studien satte advokater på saken.

I 2021 mistet han sin administrative assistent.

Utfordrer det farma-finansierte status quo

Ifølge Parker er det et utbredt press for å undertrykke sammenhenger mellom paracetamol og autisme. 

Han mener det er sannsynlig at han ble fjernet fra stillingen fordi forskningen hans utfordrer den farmafinansierte videnskapelige status quo. Når forskning avslører misbruk og feilinformasjon, prøver universiteter ofte å stenge den.

Intet enestående tilfelle

Parker slutter seg til et antall banebrytende forskere og publisister som har mistet stillingene sine.

Grunnleggeren av Nordic Cochrane Center, Dr. Peter Gotzsche, ble avsatt etter å ha påpekt feil i forskning som fant HPV-vaksinen trygg. Tidligere redaktør av Food and Chemical Toxicology, Dr. José Luis Domingo som trakk seg av hensyn til sin akademiske uavhengighet etter at han publiserte en artikkel som viste at covid 19-vaksinene forstyrrer immunforsvarssignaler.

Penger viktigere enn helse

Listen inkluderer også en av verdens førende eksperter på aluminiumsforgiftning, Dr. Christopher Exley, hvis forskning på aluminiumstoksisitet stiller spørsmål ved sikkerheten ved vaksiner som inneholder aluminium.

Alle disse forskerne ble støtt ut i mørket for forskning som utfordret det farmafinansierte status quo.

Parker selv er ikke sikker på at arbeidet hans med paracetamol var årsaken til at laboratoriet ble lukket.

– Men jeg har ingen annen fornuftig forklaring.




 

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok eller som e-bok!

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.