Før hadde man aldersgrense på film. Den er avskaffet. Men kanskje man bør innføre den for nyheter? Før var det kriger i utlandet som var råstoff til innslag som rystet oss. Nå trenger ikke mediene dra utenlands. Det er nok å besøke tinghuset.

Det som ble rullet opp i Kristiansand tinghus tirsdag, var slik at hjernen krøllet seg. Det er tungt bare å lese om det. Vi er vant til slike beskrivelser fra Assads Syria. Men dette er Kristiansand 28. mars i fjor, nærmere bestemt på et sted som heter Søm.

Der følger en helsesøster en niårig elev hjem etter at han skadet seg i ballspill. Hun møter guttens mor og søster. Helsesøsteren ble den siste utenforstående som så de to i live.

De to kvinnene sa at de ville ta gutten med seg ut for å gjøre noen ærend. Det gikk ikke faren på 56 år med på, og han hentet to kniver og en hammer. Sønnen på ni ble vitne til at faren drepte moren og søsteren med knivstikk og hammerslag mot hodet. Sønnen prøvde å ringe alarmtelefonen, men faren tok fra ham telefonen og dro ham med ut. Der traff de en bekjent av faren som kjørte dem til politiet.

Da politiet kom til stedet, lå de døde i gangen i en blodpøl.

Mannen hevder at en demon beordret ham til å drepe.

– Han sa til meg at du må drepe. Så våknet jeg på sykehuset, svarte tiltalte på spørsmål fra aktor Jan Tallaksen i retten mandag.

To oppnevnte sakkyndige tror ikke på at mannen var utilregnelig. Aktoratet legger deres vurdering til grunn.

Aktor Tallaksen sa at de har holdepunkter for å mene at kona ønsket å skille seg fra mannen.

 

 

 

Kjøp Paul Grøtvedts bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.