25 år gamle Akram Mohammad Hadrous og 24 år gamle Ezequiel Diaz er dømt til ett år og ni måneders fengsel hver for det grove overfallet på småbarnsfaren Erik Sjöbring (49) i Lund i august 2022. Dette har Lund tingrett bestemt.

Før overfallet dro lillebroren til Akram Mohammad Hadrous ned bikinitrusa på Sjöbrings elleve år gamle stedatter inne på Högevallsbadet i Lund. Den brutale volden var hevn for at jentas mor ringte politiet i forbindelse med dette.

Gutten som stod bak den seksuelle trakasseringen ringte da sin storebror. Telefonforbindelser viser at Akram Mohammad Hadrous og vennen Diaz deretter kjørte i bil fra Malmö til Lund for å forsvare den libanesiske familiens ære. Dette gjorde de ved å brutalt og hensynsløst slå ned familiefaren Erik Sjöbring i nærheten av badehuset. De mishandlet ham grovt foran hans familie. De to innvandrerne sparket Sjöbrings hode og kropp mens han lå på bakken og fortsatte å sparke ham til tross for at hans mindreårige sønner prøvde å beskytte faren sin.

Begge mennene er tidligere dømt for flere forbrytelser. Samytt melder at den voldskriminelle Hadrous jobber som elevassistent i Malmö kommune. Forsvareren til Hadrous mener at dommen er for streng og at den kan bli anket.

Offeret selv anser derimot dommen som en hån av motsatt grunn. Han hadde håpet at gjerningsmennene ville få seks års fengsel hver. Erik Sjöbring påpeker at volden mot ham var meget grov og hensynsløs. Han var bevisstløs deler av tida. Hvis voldsmennene ikke var blitt avbrutt av et vitne ville Sjöbring kanskje ikke vært i live i dag. Han lider fremdeles av smerter og har fått livsvarige skader med synsforstyrrelser og tinnitus.

Erik Sjöbring vet ikke om han vil anke dommen. Samtidig håper han at dommen vil føre til at flere personer våger å melde fra til politiet om slike saker. Han påpeker at gjenger som trakasserer andre mennesker på badehus er blitt et veldig vanlig problem.

Lund: Familie anmeldte seksuell trakassering på badehus – da ble faren slått

Svenske imamer. Kjøp Islamismen i Sverige her!

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.