Universitetsbyen Lund i Skåne har tradisjonelt vært litt fredeligere enn den multikulturelle nabobyen Malmö. Dessverre ser dette ut til å ta slutt. I likhet med altfor mange svenske kommuner opplever Lund flere voldsforbrytelser.

SVT melder at to menn er tiltalt i Lund tingrett for grov vold. Saken skal ha startet med seksuell trakassering i Högevallsbadet i Lund og endte med at en familiefar ble overfalt og slått ned 400 meter fra badehuset.

Avisen Sydsvenskan rapporterer at i begynnelsen av august 2022 ble politiet tilkalt til Högevallsbadet. Ifølge foreldrene som ringte skal to gutter ha trukket ned bikinibuksa på deres 11 år gamle datter. Guttene ble bortvist fra badehuset og det ble opprettet en anmeldelse om seksuell trakassering hos politiet.

Familien forlot deretter badehuset for å reise hjem. Like etterpå kom en bil susende mot dem. To menn skal ha gått ut av bilen, hvorav den ene presenterte seg som den eldre broren til en av guttene som ble anklaget for seksuell trakassering.

«Så plutselig slo han meg i ansiktet med knyttet neve, men jeg fortsatte å gå for å få min familie bort fra åstedet. Like etterpå fikk jeg nok et slag fra ham i hodet med knyttet neve. Deretter holdt han meg nede og så kom kameraten hans og slo meg i ansiktet også», sier familiefaren i politiavhør.

Nå er storebroren og kameraten tiltalt for grov vold. Aktor Sara Salomonsson mener bevisene er gode og beskriver angrepet som brutalt. «Det er to gjerningsmenn som mishandler en mann uprovosert, og dette skjer foran hans familie, tre mindreårige barn og samboer. Hans to mindreårige sønner prøver å beskytte ham, men overgrepene fortsetter», sier hun.

Storebroren nekter for å ha gjort noe galt. Den andre tiltalte mannen innrømmer hendelsen og sier at han var påvirket på dette tidspunktet.

Svenske imamer. Kjøp Islamismen i Sverige her!

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.