NRK er en blanding av dumhet og vulgariteter som går over i bøllejournalistikk. Åse Marit Befrings reportasje om de religiøse som overtar Israel var bevisst karikatur. Vi fikk høre at Israel har 40 prosent religiøse og at de får i gjennomsnitt syv barn.

Utgangspunktet for innslaget var at den nye regjeringen har likestilt religiøse skoler med offentlige. I de religiøse lærer barna knapt å lære å lese. De leser bare religiøse skrifter. Dette er selvsagt en karikatur.

Befring generaliserer ut fra en del av de religiøse, som består av vanlig ortodokse, som bærer kippa, av de svartekledte, Haredim, av de ultraortodokse med korketrekkerkrøller, av Lubavitcher og hassidim. Hvis man lager en reportasje fra Israel ser man disse forskjellene i praksis. Men Befrint foretrekker en karikatur.

Studio hadde Hanne Eggen Røislien med som «ekspert». Røislien sier aldri noe annet enn selvfølgeligheter. Hun og studio snakker hverandre etter munnen. I studio satt Anja Strønen som nå er utenriksansvarlig. Hun er ideologisk hardliner mot alt som smaker av høyreside og da er selvsagt Israel en viktig fiende.

Eggen Røislien mente det demografiske problem kom til å bli løst når de religiøse ble mange nok. Prognosen sier 60 prosent i 2050. De religiøse er pasifister. Mente Røislien at det da ikke vil være noen til å forsvare landet?

Det ble påpekt at de religiøse er parasitter på landets produktivitet og forsvar.

Det merkelige er at fremstillingen var en negativ symmetri på de problemene som muslimene representerer i Vesten.. Det virker helt irrasjonelt: Jødene har skylden også denne gang.

 

 

Hvis du setter pris på skogpoddene: Vipps oss på 13629. Alle bidrag hjelper.

Følg oss også på PodBean, iTunes og alle steder der podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

Kjøp gode bøker fra Document forlag:

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.