16 sykepleiere ved hjerteavdelingen ved OUS har nå sagt opp jobben, etter at de ikke fikk gjennomslag for forslag til løsning på konfliktene ved avdelingen.

Tidligere i februar ble det kjent at 14 av 27 ansatte ved hjerteavdelingen ved Oslo universitetssykehus (OUS) sier opp i protest. Onsdag opplyste NRK at det var lagt fram et forslag til løsning på konfliktene, men mandag formiddag melder kanalen at ledelsen ved thorax-klinikken avviser forslaget.

Kort tid etter opplyser VG at tallet er oppe i 16. Tillitsvalgt og intensivsykepleier Stine Molvær Nesseth sier flere sa opp i protest etter møtet mandag.

– Det er veldig synd at vi ikke ble hørt. Vi kom med flere punkter som kunne ført til at flere ville trekke sine oppsigelser, men igjen viste ledelsen at de ikke er villig til å ha en dialog, sier Nesseth.

Seksjonsleder Ole Magnus Hagen ved thorakskirurgisk avdeling på Ullevål sykehus sendte inn forslaget på vegne av alle seksjonslederne ved OUS.

– Jeg er skuffet over at forslaget er forkastet. Jeg mener det er feil, sier han til NRK.

Klinikkleder ved Hjerte-, lunge- og karklinikken ved OUS, Bjørn Bendz, skriver i en epost til VG at de er lei seg for at en gruppe sier opp.

– Deres forslag til løsning som er blitt presentert for oss, ivaretar imidlertid ikke behovet for å samle fagfolk og kompetanse for gjennomføring av hjerte- og lungekirurgi sommeren 2023. Vi fortsetter derfor med de nødvendige prioriteringene vi har igangsatt, sier Bendz.

Les også:

Sykehuskrisene i Oslo: Ansatte flykter og frykter for egen og pasienters helse

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.