Trump besøkte katastroferammede East Palestine, Ohio, onsdag og hadde ett budskap: – Dere er ikke glemt. Det sa alt, for innbyggerne har ikke fått besøk av den politisk ansvarlige, transportminister Pete Buttigieg. Han holder seg borte. East Palestine er glemt av Washington.

Men ikke av Trump, som dermed scoret mange politiske poeng, ikke bare i East Palestine, men overalt på landsbygda, som av liberale eliter på begge kyster omtales som fly-over-country, landet de flyr over og ser ned på.

Innbyggerne i East Palestine vet hva det betyr: Eliten ser ned på dem. 71 prosent av dem stemte på Trump i 2020. De er hvit arbeiderklasse. Det er nok i dagens USA. Da fortjener de å dø. Innbyggerne har oppfattet budskapet til Demokratene.

Ifølge NRKs korrespondent Lars Os har Trump «utnyttet» togulykken og Washingtons fravær. Alt Trump gjør, fremstilles i et negativt lys.

Det spørs om vanlige amerikanere kjøper denne versjonen. De ser hva de ser. De ser en president som har tid til å dra til Kyiv og dele ut enda flere milliarder og holde tale i Polen og delta på toppmøter, men han har ikke tid til å besøke sin egen befolkning når den rammes av en katastrofe.

Det sier alt. Biden er ikke president for amerikanerne generelt, det er ikke deres interesser han ivaretar.

De ser også at uansett hvor dårlig jobb Pete Buttigieg gjør, får han bli sittende. Dette er ikke den første krisen han ignorerer.

Da transportsektoren brøt sammen i oktober 2021, var han på to måneders pappaperm og så ingen grunn til å komme tilbake. Slik har det vært siden også: Kaos i flytrafikken, men Buttigieg foretar seg ingenting.

Det siste er at flygere rekrutteres på grunnlag av sin hudfarge, ikke pga. sine kvalifikasjoner. Det har vært flere nesten-ulykker, fulle passasjerfly som passerer hverandre med en klaring på bare noen meter.

Et transportfly fra Atlas Air styrtet i sjøen i 2019. Flygeren fikk panikk og trykket på knapper. Flyet gikk rett i sjøen, og tre omkom. Flygeren var kvotert inn som svart.

Dette systemet begynner å spre seg til alle områder av samfunnslivet.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.