I begynnelse av januar skrev Thomas Catenacci, som er politisk journalist i Fox News, at Pete Buttigieg har stått overfor utallige kriser de to første årene som transportminister. Den tidligere presidentkandidaten og ordføreren i South Bend, Indiana, er rammet av kritikk fra både Demokrater og Republikanere.

Buttigieg ble valgt av Joe Biden til å lede USAs transportdepartement (USDOT) i 2021. Han fungerer som hovedrådgiver for presidenten i alle saker knyttet til transport. Departementet har over 55.000 ansatte og tretten byråer, inkludert USAs luftfartstilsyn, veitilsynet, jerbanetilsynet og tilsynet for trafikksikkerhet.

Midt i de mange krisene Buttigieg har stått overfor, har han ved flere anledninger blitt beskyldt for ikke å ta opp problemer på riktig måte, vært fraværende og mer fokusert på en potensielt fremtidig kampanje for presidentvalget.

Catenacci siterer en tweet fra Nina Turner, som er stipendiat ved det venstreorienterte Institute on Race, Power and Political Economy. Hun skrev at det som skjer med jernbanene, flyselskapene og forsyningskjeden, er et resultat av at en ordfører i en liten by ble gjort til transportminister, så han kunne vise det på sin CV i forbindelse med presidentvalget.

– Sekretær Buttigeig er et godt eksempel på failing up, la hun til – et uttrykk brukt når en middelmådig ansatt blir fremstilt som om han gjør en god jobb.

Vi spoler fremover en måned, og Thomas Catenaccis og Nina Turners oppriktighet om transportministeren kan ikke illustreres bedre enn når vi er vitne til Buttigiegs håndtering av tog- og miljøkatastrofen i Ohio. I tillegg ser vi Biden og hans administrasjons mangel på lederskap under tragedien i delstaten, som rammer både mennesker, dyr, miljøet og burde vært erklært en nødsituasjon, eller state of emergency.

Vi kunne ikke finne et bedre symbol på Bidens presidentskap og tranportminister Pete Buttigiegs udugelighet enn togvraket i East Palestine. Det er ingen overdrivelse når vi sier at alt de tar tak i, går opp i flammer.

Får kraftig kritikk, også fra venstresiden

Biden-administrasjonen, i særdeleshet transportsekretær Pete Buttigieg, får kraftig kritikk fra begge sider av det politiske spekteret for håndteringen av togavsporingen i Ohio, skriver Ewan Palmer i Newsweek.

Buttigieg har blitt kritisert for å ha unnlatt å uttale seg offentlig om katastrofen i den lille byen East Palestine. Så sent som mandag talte han på National Association of Counties-konferansen, hvor han berømmet Biden-administrasjonens investering i infrastruktur.

Progressive Nina Turner, nevnt ovenfor, er igjen på banen og tvitret at han spøker om ballonger, men ignorerer East Palestine i Ohio. Turner, som er tidligere senator i delstaten Ohio og kongresskandidat, delte et klipp av Buttigieg som diskuterer aktuelle spørsmål som avdelingen hans står overfor. – Vi fortjener bedre enn dette, skrev hun.

(Utrolig, men han nevner ikke Ohios «Chernobyl» med et ord.)


Den progressive demokraten Ilhan Omar krevde også at Buttigieg iverksatte en undersøkelse av hendelsen i Ohio, fortsetter Palmer. På mandag tvitret hun at avsporingen vil ha en betydelig negativ innvirkning på helsen og velværet til innbyggerne i flere tiår, og det er nesten null nasjonal medieoppmerksomhet om katastrofen. Hun forlangte en granskning i Kongressen og direkte handling fra Buttigieg for å ta tak i denne tragedien.

Her må Omar for en gangs skyld få ros, spesielt for å påpeke at det er nesten null nasjonal medieoppmerksomhet. Hun vet selvsagt ikke at det samme gjelder i Norge, men et google-søk viser den samme holdningen her.

En Redditbruker i Norge spør: «Noen som vet hvorfor toget i Ohio ikke får noe mediedekning?» Av de 71 som kommenterte var det ingen som sa det åpenbare, så jeg måtte opprette en Reddit-konto for å svare. Slike ting er nødvendige for å opprettholde peace of mind i denne gale verden:

Det er fordi Norges venstrevridde medier, som heiet frem Joe Biden som president, ikke vil sette ham i et dårlig lys. Toget i Ohio er et godt bilde på hans presidentskap, som i seg selv er et «togvrak».

Mandag kritiserte den republikanske Ohio-senatoren J.D. Vance Biden-administrasjonen for å ha brukt billioner på infrastruktur mens de fortsatt ikke klarte å takle problemer over hele landet som kan ha resultert i togavsporingen i Ohio. Hvis du hørte Buttigieg i dag, sa Vance, så er han mer fokusert på at vi har for mange hvite menn i byggejobber enn han er i å sikre at vi har en fungerende transportinfrastruktur i dette landet.

Vance refererte til Buttigiegs tale – mens Ohio var i brann – hvor han sa nettopp det. Den republikanske representanten fra Florida, Byron Donalds, sa at han ikke vet hva han snakker om og at de ikke gjør annet enn å splitte befolkningen. Donalds var selv på en byggeplass i Florida dagen før, der han så hvite, svarte og latinamerikanske arbeidere. Det ser vi også med våre egne øyne på alle byggeplasser vi observerer.

Donalds’ intervju viser også at overskriften i artikkelen ikke er en overdrivelse. Biden har vært en forferdelig president, sier han. Buttigieg er ikke noe stort bedre.

Vi kunne skrive i en evighet om krisene som transportdepartementet har vært plaget av siden Pete Buttigieg took charge for to år siden. Som under hans over to måneder lange pappapermisjon, da landet sto overfor en enorm leverandørkrise. Den førte til at amerikanerne ikke fikk tak i nødvendige husholdningsartikler, og prisene økte enda mer enn de allerede hadde gjort under Bidens ledelse.

Det er ingen overdrivelse at alt han tatt tak i, har ført til nederlag og katastrofer, akkurat som Biden, som ikke en gang kunne huske hva han selv mente om Buttigieg under valgkampen i 2019. Den gang lanserte presidenten en kampanjevideo som gikk til angrep på Pete Buttigiegs mangel på erfaring og patetiske jobbgodkjenning som ordfører i South Bend, Indiana. Den ble fort slettet av Bidens kampanjeteam etter at han nominerte ham til en av USAs aller viktigste jobber.

Conan lager humor av det, for hva annet kan vi gjøre? Vi kunne jo også si til Demokratene som nå halvveis ser skriften på veggen; «You got what you deserved.»

Joe Biden’s New Attack Ad Against Pete Buttigieg | CONAN on TBS


Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.