Oxford vedtok i høst at byen skulle bli en 15-minuttersby, selv om et stort flertall av innbyggerne ikke ønsket det. Nå er motstanden i ferd med å eskalere.

Document skrev om saken i høst. Av klimahensyn og på grunn av trafikkproblemer, ønsket Oxfordshire County Council, som drives av Labour, Det liberale partiet og De grønne, å dele byen Oxford i seks «15-minutters»-distrikter.

Innenfor dette området skulle innbyggerne oppholde seg det meste av livet. Innenfor et kvarter spasertur eller sykkeltur skulle man finne alt man trengte av butikker og kulturtilbud. Bil ville bli unødvendig.

I henhold til de nye forslagene vil de av Oxfords 150.000 innbyggere som kjører utenfor sitt utpekte distrikt mer enn 100 dager i året risikere å bli bli bøtelagt 70 pund.

Oxford skal forvandles til en 15-minuttersby

Nå protesterer befolkningen, blant annet ved sabotasje mot utstyr som overvåker trafikken, som i denne videoen.

Lørdag 18. februar var det tusenvis av mennesker som møtte opp i Broad Street for å demonstrere mot utviklingen. Svært mange av demonstrantene sa det samme til Rebel News UK: Dette er bare starten, og det kommer til å bli verre. Flere påsto at 90 prosent av innbyggerne var motstander av 15-minuttersbyen.

Digital ID og digital valuta, massiv overvåkning, og myndigheter som har full kontroll over befolkningen. Oslo skal også bli en 15-minuttersby, ifølge en entusiastisk Raymond Johansen (se nederst).

Talen til en 12 år gammel Oxford-jente gjorde sterkt inntrykk, og det korte klippet bør ses i sin helhet.

– Klaus Schwab: How dare you?

Les også:

Oslo som 15-minuttersby er ingen drøm, men en trussel

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.