Tenketanken Global Disinformation Index (GDI) hjelper annonsører med å svarteliste konservative medier som angivelig utgjør en risiko for å spre desinformasjon online. Slik rammes konservative medier økonomisk og systematisk.

Informasjonen er samlet på en liste som GDI kaller «Dynamic Exclusion List». Her dreier det seg altså om å definere hvem som skal ekskluderes, ikke hvem som skal inkluderes.

Annonsenettverk som prominente Xandr – som er eid av Microsoft – utnytter listen til å nekte å tillate annonsering på nettsidene til konservative medier, ifølge Breitbart.

GDI slapp i desember en rapport som kom med detaljert oversikt over den angivelige risikoen for desinformasjon som finnes hos amerikanske online-medier. Rapporten ble utarbeidet i samarbeid med Global Disinformation Lab (GDIL), en tenketank ved University of Texas, Austin, som også genererer anbefalinger og løsninger for å «bekjempe desinformasjon».

69 nyhetsmedier ble gjennomgått, og ti av disse ble definert som de med høyest risiko for å presentere fake news og feil informasjon.

GDI rated conservative sites as having the highest risk for spreading disinformation and liberal websites as the most trusted.

Her er listen over medier man ifølge GDI kan stole mest på. Bortsett fra Wall Street Journal er de ni øverste på listen av de fleste regnet som liberale regimemedier.

  1. HuffPost
  2. New York Times
  3. The Washington Post
  4. AP News
  5. National Public Radio (NPR)
  6. ProPublica
  7. BuzzFeed News
  8. USA Today
  9. Insider
  10. Wall Street Journal

Her er listen over medier som ifølge GDI sprer mest desinformasjon. Dette er vel utelukkende medier som anses som mer eller mindre konservative.

  1. New York Post
  2. RealClearPolitics
  3. Reason Magazine
  4. The Federalist
  5. The Daily Wire
  6. The Blaze
  7. One America News Network
  8. The American Conservative
  9. Newsmax
  10. The American Spectator

Hvordan GDI avgjør hvordan informasjon er feil eller korrekt er ukjent, og GDI nekter å offentliggjøre sin «dynamiske eksklusjonsliste». Men på sin hjemmeside forsikrer de at arbeidet er styrt av nøytralitet, uavhengighet og åpenhet.

GDI ble grunnlagt av Clare Melford and professor Daniel Rogers.

Melford finner man på hjemmesiden til World Economic Forum, og der kan man se at hun også har hatt tilknytning til George Soros.

(Melford)  led the transition of the European Council on Foreign Relations from being part of George Soros’s Open Society Foundation to independent status.

Daniel Rogers grunnla og ledet Terbium Labs, som skulle beskytte klienter mot svindel og «dark web»-aktiviteter. Han har erfaring fra amerikansk etterretning, og er tilknyttet The Truman National Security project, hvor Biden nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan sitter i styret.

Sullivan var som kjent svært aktiv i å fremskaffe falsk informasjon i forbindelse med skandalen Russia Collusion.

Ifølge Daily Caller finansieres GDI av skattemidler, via midler fra Global Engagement Center (GEC), som er underlagt amerikansk UD.

Det som gjør saken veldig spesiell, er at GDI ikke har samlet inn eksempler på desinformasjon som medier har presentert tidligere.

Critically, GDI does not even purport to say which outlets disseminate actual disinformation – but rather, they purport to say which outlets are at risk of spreading disinformation.

GDI viser altså ikke til falske nyheter som de konservative mediene har stått bak, men de antar at disse mediene i fremtiden utgjør en større risiko for å publisere desinformasjon.

GDI fremstår som en avansert spåkone. Dette anses som tilstrekkelig for å sette de konservative mediene på en svarteliste og sperre muligheten for annonseinntekter.

Dette minner om sci fi på linje med Minority Report, novellen av Philip K. Dick som ble til en film med Tom Cruise i hovedrollen.

Det er heller ingen tvil om at mange av de utvalgte liberale mediene som GDI setter så høyt gjentatte ganger har spredt fake news og desinformasjon, eller blokkert ekte nyheter, som laptopen til Hunter Biden.

Breitbart har en lang rekke eksempler på hvordan de liberale mediene har løyet, forvrengt eller ignorert virkeligheten hvis virkeligheten ikke har tjent deres sak.

Konklusjonen til Breitbart er at GDI, en fremmed tenketank, infiltrerer det amerikanske medielandskaper for å angripe konservative medier økonomisk med sin Dynamic Exclusion List. Samtidig ignorerer GDI alle feilgrep utført av de liberale regimemediene.

«The British Collusion» er med andre ord en realitet, ledet av en kvinne tilknyttet WEF og George Soros, og en mann med tilknytning til etterretning og Jake Sullivan.

Les også:

Gjemt i superpakken på 3.500 milliarder $: Gavepakke til liberale medier

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.