Den dansk-svenske aktivisten og politikeren Rasmus Paludan brenner et eksemplar av Koranen i Stockholm den 21. januar 2023. Foto: Fredrik Sandberg / TT / NTB.

Politiet i Stockholm har avslått en søknad om å gjennomføre en demonstrasjon utenfor Tyrkias ambassade i den svenske hovedstaden torsdag, der det etter planen skulle brennes en koran.

I begrunnelsen for avslaget henviser politiet til at den nasjonale sikkerheten er i fare, melder NTB.

Pressesekretær Ola Österling sier politiet har hatt dialog med det svenske sikkerhetspolitiet Säpo før avgjørelsen ble tatt, skriver SVT.

I en pressemelding skriver stockholmspolitiet at en slik sammenkomst «vil kunne forårsake alvorlige trusler mot den nasjonale sikkerheten».

Ifølge politiets pressemelding har den senere tidens koranbrenninger resultert i at trusselbildet mot Sverige har forandret seg:

Under den senaste tiden har allmänna sammankomster för att bränna koranen väckt mycket starka reaktioner, vilket resulterat i en förändrad hotbild mot Sverige.

Säkerhetspolisen (Säpo) i Sverige har etterretning om trusler om attentater mot Sverige, opplyser NTB.

Det svenske politiet har dermed lagt seg på samme linje som det norske:

Også PST i Norge har uttalt at koranbrenning øker terrorfaren.

Sist uke fikk organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) avslag fra politiet på en søknad om å demonstrere ved Tyrkias ambassade i Oslo.

«Norge har solgt ut ytringsfriheten», kommenterer Hege Storhaug hos Human Rights Service (HRS), og trekker en linje til karikaturkrisen i 2006.

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!  Du kan også kjøpe e-boken her.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.