Om noen år kan en helt ny type influensavaksine bli brukt mot sesonginfluensa eller fremtidige pandemier. Vaksinen er utviklet i Norge.

Seniorforsker Gunnveig Grødeland og stipendiat Elias Tjärnhage ved Universitetet i Oslo har testet ut en ny type influensavaksine på mus, skriver Aftenposten.

Vaksinen er basert på virusets protein og DNA. Resultatene er lovende, ifølge forskerne ved Institutt for klinisk medisin. Ifølge Grødeland kan vaksinen potensielt kunne brukes mot sesonginfluensa eller mot en fremtidig influensapandemi.

Resultatene viser at vaksinen fungerer veldig godt i mus. Musene blir vaksinert og student for utviklingen av antistoff. Deretter blir de smittet med influensa. De vaksinerte musene fikk ingen eller svært få symptomer på sykdom.

– Når den først er ferdig klinisk utprøvd på mennesker, kan man kunne ha en vaksine klar til bruk mot pandemisk influensa i løpet av et par måneder, sier Grødeland til avisen.

Hun forteller at man teorien kunne være ferdig med utprøvinger i løpet av ett år, men trolig vil prosessen ta så mye som fem år.

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!  Du kan også kjøpe e-boken her.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!  Du kan også kjøpe den som e-bok her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.