En gruppe ordførere fra kystregionen i den amerikanske delstaten New Jersey, kjent som Jersey Shore, ber om et umiddelbart moratorium for utbygging av vindenergi til havs inntil forskere kan forsikre at støy ikke utgjør noen trussel mot hval.

Kravet om stans i utbyggingen av vindturbiner fulgte etter at nok en død knølhval var skylt i land på Lido Beach i New York.

Vind og hval

– Vi er ikke er motstandere av ren energi, men vi er bekymret for virkningene offshore vind-prosjekter kan ha på miljøet, skrev de tolv New Jersey-ordførerne i et brev til føderale myndigheter i Washington.

De strandede hvalene har skapt uventede allianser. Miljøgruppen Clean Ocean Action som har vist bekymring for konsekvensene av koblingen vind og hval, har funnet en alliert i den FOX News’ Tucker Carlson (video) som kjører en serie kalt «The Biden Whale Extinction». I januar kalte han vindenergi «vår tids DDT».

Lavfrekvent miljøkatastrofe

Cindy Zipf i Clean Ocean Action kalte antallet hvaldødsfall i delstatene New Jersey og New York enestående og sa at det brukes lyd med samme lave frekvens som hval kommuniserer med, noe som kan skade eller desorientere dyrene:

– Er det et tegn, en alarm? Aldri før er seks hvaler vasket opp på land i løpet av 33 dager. Clean Ocean Actions’ oppdrag er utelukkende å beskytte havet. Det gjør oss ofte ensom inntil andre forstår at trusselen mot havet er en trussel mot oss alle.

Flere tusen gigantiske vindturbiner

Lido Beach-hvalen er den åttende som skyller i land på strendene i New York og New Jersey de siste to månedene. Dette kan få konsekvenser for New Jerseys mål om å generere elleve gigawatt offshore vindkraft innen 2040, hvilket er en nøkkelkomponent i president Bidens samlede amerikanske plan om å produsere 30 GW utenfor strendene innen tiårets slutt – nok til å forsyne ti millioner hjem med strøm.

Å generere så mye vindkraft vil kreve installasjon av flere tusen gigantiske vindturbiner utenfor kysten.

Knølhval

Knølhval er ifølge SNL en bardehvalart i familien finnhvaler. Hodet og kantene av forlemmene er besatt med iøynefallende, vortelignende utvekster eller «knøler», som arten har fått navnet sitt etter. Den kan bli 16–17 meter lang og 30–40 tonn tung.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Document bringer nyheter andre fortier. Støtt oss!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.