Russland avlyser de årlige fiskerisamtalene med Japan om fiske utenfor øygruppen Kurilene. Så sent som fredag innførte Japan nye sanksjoner mot Russland. Uenighet om øygruppen gjør at Japan og Russland ikke har inngått noen fredsavtale.

– I lys av de antirussiske tiltakene fra den japanske regjeringen, har den russiske parten varslet Tokyo om at den ikke kan gå med på å holde mellomstatlige konsultasjoner om implementeringen av denne avtalen, står det i en uttalelse fra det russiske utenriksdepartementet og som er gjengitt av det statlige nyhetsbyrået RIA.

Øygruppen strekker seg fra den japanske øya Hokkaido til den russiske Kamtsjatkahalvøya. I Russland kalles øygruppen Kurilene, mens den i Japan går under navnet De nordlige territoriene. Som følge av striden rundt øygruppen, som ble tatt av Sovjetunionen under andre verdenskrig, har Japan og Russland ikke signert noen fredsavtale. Japan gjør krav på de sørligste øyene i øygruppen. (NTB-Reuters)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.