En av verdens viktigste islamske institusjoner, Al-Azhar-universitetet i Egypt, oppfordrer til boikott av svenske varer. Men ekspert tror ikke risikoen er stor.

Universitetet kom med oppfordringen onsdag etter demonstrasjoner i Sverige der koraner er blitt ødelagt. Blant annet brente den dansk-svenske høyreradikale politikeren Rasmus Paludan en koran i Stockholm lørdag.

Men ekspert på internasjonal handel i det svenske handelskammeret, Theresa Ryberg, tror ikke Sverige er veldig utsatt dersom det blir boikott.

– Om det rammer oss tror jeg vi vil hente oss inn igjen ganske raskt, sier hun til nyhetsbyrået TT.

Sveriges eksport består i stor grad av biler, jernmalm, legemidler, telekom og forsvarsutstyr. Ettersom handelen i størst grad skjer Europa, tror ikke Ryberg en boikott i Midtøsten får for store konsekvenser.

– En boikott av disse næringene vil ramme oss ganske hardt, men du må se det i perspektiv. Vår største eksport går til EU og Europa, som står for nesten 75 prosent av eksporten vår. Vi blir rammet, men det er ingenting som ville tatt livet av oss, sier hun.

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!  Du kan også kjøpe e-boken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.