EUs strenge sanksjoner vil ramme Russland hardt, men det er skapt en åpning for at eksporten av olje og gass kan fortsette. Europa er helt avhengig av russisk energi. Hvis eksporten skal fortsette må russerne få oppgjør, uten oppgjør kan de heller ikke betale meklerne. Ellers kan russerne like godt skru igjen kranene, men det spørsmålet er ikke adressert. Derav usikkerheten i markedene.

– Sanksjonene ser ut til å gi en åpning for at europeiske land skal kunne fortsette å importere russisk olje og gass, skriver DNB i en analyse og legger til at det kan bli smutthull i sanksjonene.

DNB påpeker at usikkerheten vil føre til nervøse finansmarkeder de neste dagene. (NTB)

Det er selvmotsigende å ville ramme russisk økonomi samtidig som man lar landets største inntektskilde fortsette.

DNB påpeker at det er olje- og gasshandelen som gjør at Russland har et overskudd i utenriksøkonomien og dermed får et valutaoverskudd. Nå får bankene i Russland manglende mulighet til å gjøre opp handel i valuta.

Det vil ifølge DNB ramme den russiske økonomien hardt og føre til kraftig inflasjon. Men eksporten av olje og gass til Europa gjør at det er usikkert hvor alvorlige konsekvensene blir. (NTB)

 

 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.