NTB

Den russiske eksporten til europeiske land falt med mer enn to tredeler i 2023. Vestlige sanksjoner har ført den russiske eksporten mot Asia.

Etter den russiske invasjonen av Ukraina innførte europeiske land en lang rekke sanksjoner på den russiske økonomien, samtidig som de vendte seg vekk fra russisk olje og gass.

Det har ført til at Russlands eksport til Europa falt med 68 prosent i 2023, til 84,9 milliarder dollar. Det skriver det statlige russiske nyhetsbyrået Interfax, og viser til tall fra det russiske tolldirektoratet.

Sanksjonsregimet har ført til at Russland i stedet har økt sin eksport til Asia, som økte med 5,6 prosent i 2023. Handelen med Kina nådde rekordhøye 240 milliarder dollar i fjor, ifølge kinesiske myndigheter.

Russisk import fra Europa falt også i fjor, med en nedgang på 12,3 prosent.

Totalt landet Russlands handelsoverskudd på 140 milliarder dollar i 2023. Det er en nedgang på 58,5 prosent sammenlignet med 2022.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.