Det amerikanske tele­kommunikasjons­selskapet AT&T har kansellert Newsmax fra sitt kanal­tilbud. 13 millioner seere mistet ved midnatt tirsdag umiddelbart tilgangen til den konservative nyhets­kanalen, da AT&T fjernet den fra satellittjenesten DirecTV Stream og IPTV-tjenesten U-Verse.

Newsmax-sjef Christopher Ruddy anklager AT&T for politisk diskriminering og sensur.

Dette er andre gang i løpet av det siste året at AT&T har fjernet en konservativ nyhetskanal fra sin plattform. I april var det One America News Network (OANN) som ble kansellert av USAs største tele­kommunikasjons­selskap.

Til tross for at Newsmax er den fjerde høyest rangerte nyhetskanalen innen kabel-TV og en topp 20 nyhetskanal totalt sett, som ifølge Nielsen Ratings har 25 millioner amerikanske seere på kabel-TV alene, sier DirecTV at beslutningen ble tatt som et nødvendig «kostnadskutt». De har uttalt at de vil aldri betale for Newsmaxs lisensavgift.

DirecTV betaler lisensavgifter til de 75 beste kanalene de har, og i tillegg får alle de 22 liberale nyhets- og informasjonskanalene støtte. Nesten alle disse kanalene får betalt høye lisensavgifter, og betydelig mer enn Newsmax søkte – til tross for at de fleste av kanalene har mye lavere rangeringer enn Newsmax:

– Dette handler åpenbart om politisk diskriminering og sensur mot Newsmax, sa Christopher Ruddy, administrerende direktør i Newsmax.

– De mest ekstreme liberale kanalene, selv med små rangeringer, får avgifter fra AT&Ts DirecTV, men Newsmax og OANN må deplattformes, la Ruddy til.

I forrige uke, da nyhetene spredte seg i Kongressen, sendte 41 republikanske kongressmedlemmer med Wesley Hunt fra Texas i spissen et brev til toppsjefene i AT&T og DirecTV, samt til hedgefondet TPG Capital, en medeier i satellittsystemet som også administrerer det.

Kongressmedlemmene har varslet høringer og krever også å få vite hvorfor konservative medier blir utsatt for målrettet sensur. De bemerket at representantene i Huset er dypt bekymret over det de ser som et udemokratisk angrep på ytringsfriheten. – Hvis Newsmax blir fjernet fra DirecTV, vil republikanerne i Huset om mindre enn ett år ha mistet to av de tre nyhetskanalene på kabel-TV som når konservative velgere.

Rep. Wesley Hunts brev la til:

– Newsmax er en av de mest sette nyhetskanalene på kabel-TV i Amerika; millioner av mennesker går til Newsmax som en kilde til pålitelig informasjon. Nå mer enn noen gang trenger det amerikanske folket tilgang til en fri og rettferdig presse.

AT&Ts beslutning om å droppe OANN og Newsmax kommer i hælene på et brev fra februar 2021 skrevet av to demokrater i Huset, representantene Anna Eshoog og  Jerry McNerney, begge fra California. De krevde at kabel- og satellitt-TV-leverandører forklarer sin påståtte rolle i ¯spredningen av farlig feilinformasjon» ved å tillate konservative nettverk.

Etter brevet fra Eshoo og McNerney, i april 2022, fjernet AT&T OANN fra DirecTV.

Omtrent samtidig godkjente Biden-administrasjonen raskt den foreslåtte 43 milliarder dollars sammenslåingen av AT&Ts WarnerMedia-divisjonen med Discovery.

AT&T fortsetter å eie 70 % av DirecTV, men i 2021 ble TPG Capital partner med en eierandel på 30 %.

TPG, et Texas-basert finansfirma og hedgefond, er kjent for sin liberale politikk. FEC-dokumenter viser at siden 1993 har 90 % av donasjonene gått til demokratenes kandidater og komiteer.

Newsmax oppfordrer sine støttespillere til å bytte kabel-TV, mobiltelefon og andre tjenester fra AT&T og DirecTV til andre selskaper som ikke driver med politisk diskriminering.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.