Olje- og energiminister Terje Aasland vil denne måneden legge frem en styringsmekanisme for strøm, men den skal ikke gjelde for denne vinteren. Mekanismen er et svar på et spørsmål fra FrPs Marius Arion Nilsen, som er sjokkert.

Nilsen reagerer på at tiltaket ikke er ment å avhjelpe situasjonen nå.

– Etter drøyt halvannet år med kraft- og strømpriskrise som savner historisk sidestykke, har regjeringen nå brukt like lang tid på å legge fram tiltak som kan gjøre noe med den kritiske situasjonen. Det er oppsiktsvekkende at olje- og energiministeren allerede nå kan bekrefte at mekanismen blir for svak til å kunne gjelde denne vinteren, i en situasjon der folk og bedrifter fremdeles opplever skyhøye strømpriser, sier han. (NTB)

Aasland ser for seg at kommende vintre vil bli mer krevende enn den nåværende. Dette er nye toner. Regjeringen har varslet stabilisering.

I svaret kommer det også fram at Aasland ikke ser på mekanismen som et tiltak primært rettet mot inneværende vinter, men for kommende vintre, der situasjonen kan være mer krevende og usikker. (NTB)

Dette er oppsiktsvekkende signaler.

 

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.